ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΘ: Δωρεάν περίθαλψη τραυματιών από τις πυρκαγιές σε συνεργασία με 4 ιδιωτικά νοσοκομεία

ΙΣΘ: Δωρεάν περίθαλψη τραυματιών από τις πυρκαγιές σε συνεργασία με 4 ιδιωτικά νοσοκομεία

Τη δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία τουλάχιστον 11 τραυματιών-εγκαυματιών από τις πυρκαγιές της Αττικής προτίθεται να αναλάβει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), σε συνεργασία με τέσσερα ιδιωτικά νοσοκομεία της πόλης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα: Ιατρικό Διαβαλκανικό, Κυανούς Σταυρός, Άγιος Λουκάς και Γενική Κλινική.

Επισημαίνει παράλληλα ότι τουλάχιστον 12 ειδικοί γιατροί-εθελοντές είναι έτοιμοι να μεταβούν επιτόπου στις πληγείσες περιοχές, ώστε να συνδράμουν το έργο των συναδέλφων τους.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτίθεται να αναλάβει -μαζί με τα τέσσερα ιδιωτικά νοσοκομεία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας- την περίθαλψη και τη νοσηλεία για ένδεκα θύματα της πύρινης λαίλαπας κι αν υπάρξει ανάγκη και για άλλους.

Ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι -και στη διάθεση των συναρμοδίων φορέων- να στείλουμε ομάδα δώδεκα, τουλάχιστον, χειρουργών, αναισθησιολόγων και πλαστικών χειρουργών, ώστε να βοηθήσουμε άμεσα στο έργο των συναδέλφων των νοσοκομείων της Αττικής», είπε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος ευχαρίστησε παράλληλα τους γιατρούς - εθελοντές του ΙΣΘ και τα ιδιωτικά νοσοκομεία που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, επισήμανε: «Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης έχουμε συγκλονισθεί από το μέγεθος της εθνικής τραγωδίας και θα είμαστε επί ποδός για ό,τι χρειαστεί. Ως επιστήμονες της ζωής και της υγείας, ξέρουμε ότι το εθνικό πένθος κρατάει λίγες ημέρες, αλλά το προσωπικό και οικογενειακό για πάντα...»

BEST OF NETWORK

PlusQueen