ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολάκης: Αυστηρά προσωπικοί οι λόγοι παραίτησης του προέδρου του ΕΚΑΒ

Δεν συνδέεται η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, με την τραγωδία στο Μάτι, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε δημοσιεύματα που επιχείρησαν να συνδέσουν τα δύο γεγονότα.

Πολάκης: Αυστηρά προσωπικοί οι λόγοι παραίτησης του προέδρου του ΕΚΑΒ

«Οι λόγοι παραίτησης του από το 2015 προέδρου του ΕΚΑΒ είναι αυστηρά προσωπικοί, όπως και ο ίδιος δηλώνει και αυτό είναι κάτι που οι δημοσιολογούντες σχετικά οφείλουν να σεβαστούν» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και προσθέτει:

«Παρά τη συγκυρία, η παραίτηση αυτή δεν σχετίζεται με διαφορετικές εκτιμήσεις για τον σχεδιασμό, τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ο φορέας στην πρόσφατη κρίση με τις πυρκαγιές. Για αυτά άλλωστε, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν με κάθε ευκαιρία εξάρει τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κοινή πεποίθηση για την πλειοψηφία των πολιτών».

Επιπλέον, ο Παύλος Πολάκης επισημαίνει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «περιβάλλει -όπως και στο παρελθόν- με εμπιστοσύνη και εκτίμηση τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΕΚΑΒ, θεωρώντας ότι συνέβαλλε στην εξυγίανση και την αναδιοργάνωση του φορέα».

Χρέη προέδρου, μέχρι την αναπλήρωση της θέσης, θα εκτελεί ο νυν αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ.