ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Να μη μείνει εκτός ΕΟΔΥ το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ στον νέο Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την παραμονή όσων ιατρών το επιθυμούν με το ισχύον εργασιακό καθεστώς ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

ΙΣΑ: Να μη μείνει εκτός ΕΟΔΥ το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το Δ.Σ. του ΙΣΑ πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους των ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους, στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου Οργανισμού.

Στη συνάντηση τονίστηκε η υψηλή κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού και η καθοριστική συμβολή του στο έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

«Το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ και ειδικότερα το ιατρικό προσωπικό είναι αυτό που από την ίδρυση του οργανισμού έχει στηρίξει την εφαρμογή και την εξέλιξη σημαντικών δράσεων και επιστημονικών πεδίων» αναφέρει ο ΙΣΑ στη σχετική ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Οι ιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν αντιμετωπίσει κρίσεις δημόσιας υγείας, ενώ συμμετείχαν ενεργά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που έπληξαν τη χώρα.

Η διασφάλιση του δικαιώματος εργασίας στον νέο οργανισμό ΕΟΔΥ όσων ιατρών το επιλέξουν, με το ίδιο εργασιακό καθεστώς, πρέπει να προβλέπεται και να κατοχυρώνεται ρητά στο προς ψήφιση νομοσχέδιο και να μην παραμείνει ως εκκρεμότητα, με τον χρονικό ορίζοντα των δύο ετών και τη διαδικασία έγκρισης υπηρεσιακών συμβουλίων, που οδηγεί έναν επιστημονικό κλάδο σε ομηρία και καλλιέργεια σχέσεων εξάρτησης από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Ο ΙΣΑ δίνει καθημερινή μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα των μελών του και την επαγγελματική και οικονομική τους επιβίωση. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια του γιατρού και να προστατέψουμε τον κλάδο από την αυθαιρεσία της πολιτικής ηγεσίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να οδηγήσει στην ανεργία και στη μετανάστευση το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας».