ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή ΕΙΝΑΠ στον Τσίπρα: Απαξιωτική η εξαίρεση των γιατρών από τις αυξήσεις

Απαξιωτική χαρακτηρίζει η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) την εξαίρεση των γιατρών από τις αυξήσεις που καταβάλλονται στους άλλους κλάδους που περιλαμβάνονται στα ειδικά μισθολόγια (δικαστές, ένστολοι, πανεπιστημιακοί) ως μερική αποκατάσταση των απωλειών από την εφαρμογή του μνημονίου.

Επιστολή ΕΙΝΑΠ στον Τσίπρα: Απαξιωτική η εξαίρεση των γιατρών από τις αυξήσεις

Με ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για «άδικη και υποτιμητική» πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Όπως αναφέρει, ο κλάδος έχει υποστεί μείωση μισθών 52% και καθημερινά δίνει την μάχη να κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ, έχοντας την ευθύνη για τη ζωή ή το θάνατο συνανθρώπων μας.

Η ΕΙΝΑΠ τονίζει πως, εδώ και δύο χρόνια ζητεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να του εκθέσει τα πραγματικά προβλήματα των νοσοκομείων:

«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα αυτό το ραντεβού απαξιώσατε να μας το δώσετε», επισημαίνει.

Απευθυνόμενοι στον κ. Τσίπρα, οι γιατροί τονίζουν:

«Εμείς, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας, την οποία πλήττετε με την ενέργεια σας αυτή. Θα αγωνιστούμε για το αξιοπρεπές μισθολόγιο, το οποίο δικαιούμαστε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τι θα πείτε για τους νοσοκομειακούς γιατρούς στη Θεσσαλονίκη;

Πως καλά κάνετε και δουλεύετε, αλλά δεν ανήκετε στις προτεραιότητές μου;».

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς, την οποία δεν αξίζουν.

«Θεωρούμαστε άξιοι επιστήμονες στο εξωτερικό και απαξιωμένοι στην πατρίδα μας. Με τις αποφάσεις αυτές αναγκάζετε τους νέους (και όχι μόνο) συναδέλφους μας να φύγουν στο εξωτερικό. Εσείς αποφασίζετε και έχετε την ευθύνη», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΝΑΠ: Δραματική μείωση στο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων

SOS από την ΕΙΝΑΠ για την έλλειψη ειδικευόμενων στο ΕΣΥ

ΕΙΝΑΠ: Στις 5 Οκτωβρίου η συζήτηση της τριτανακοπής