ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» βράβευσε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Στην επέτειο των 25 χρόνων από τη δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» τίμησε την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» βράβευσε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητή, Μανώλη Παπασάββα, την Τετάρτη (05/09/2018), στο «Χωρέμειο Αμφιθέατρο» του νοσοκομείου. Το βραβείο για τη συνολική της προσφορά στο χώρο της υγείας απένειμε στην κυρία Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, όλων των πολιτικών κομμάτων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, του καλλιτεχνικού κόσμου καθώς και πλήθος κόσμου.

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και την προσωπικότητα της κυρίας Βαρδινογιάννη. «Η Ελλάδα, Μαριάννα μου, μέσα από την ΕΛΠΙΔΑ, μέσα από το δικό σου παράδειγμα μπόρεσε να κάνει αυτό που είναι ο ρόλος της μέσα στο χρόνο παγκόσμια. Να διδάξει τι σημαίνει ανθρωπιά, αγάπη και αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι «η κυρία Βαρδινογιάννη είναι μια ξεχωριστή Ελληνίδα. Από τους βασικούς εκπροσώπους της ήπιας διπλωματίας, μια πραγματικά δυναμική πρέσβειρα της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Εκφράζοντας ξανά τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και τις ευχές για το έργο θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά την κυρία Βαρδινογιάννη για το έργο της».

Κατά την ομιλία του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων μίλησε εκτενώς για το έργο και την προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη: «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους όλων των γονιών και των χιλιάδων παιδιών που αποθεραπεύτηκαν, αλλά και των παιδιών που δίνουν αυτή τη στιγμή τον δικό τους αγώνα, τον άνθρωπο, που χάρη σε αυτόν βρισκόμαστε εδώ και μιλάμε για αυτό το μεγαλειώδες έργο. Είμαι σίγουρος, ότι όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι εάν μπορούσαν να βρίσκονται εδώ, θα ήθελαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που με την ανεξάντλητη αγάπη της, τη προσφορά της, τη μαχητικότητά της, την αισιοδοξία της, κατάφερε το ακατόρθωτο, να μας δοθεί η δυνατότητα να παλέψουμε με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, να έχουν όλα τα παιδιά έναν δυνατό σύμμαχο στον αγώνα τους και να καταφέρουν να βγούνε νικητές».

vrav3

Η κυρία Βαρδινογιάννη δέχτηκε επίσης τα θερμά συγχαρητήρια τόσο του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Αντωνίου Κουνάδη, όσο και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανασίου-Μελετίου Δημόπουλου, οι οποίοι εξήραν το έργο και την προσφορά της. «Πρόκειται για μια σημαντική προσφορά που φέρει τη σφραγίδα μιας εξέχουσας Ελληνίδας, την οποία συγχαίρω εκ βάθους καρδίας», ανέφερε ο κύριος Κουνάδης, ενώ κύριος Δημόπουλος είπε: «Συγχαίρω την κυρία Βαρδινογιάννη για το πολύπλευρο, ποιοτικά άριστο και ποσοτικά τεράστιο έργο στον χώρο της δημόσιας υγείας και της ογκολογίας και εύχομαι να συνεχίσει να αποτελεί ευεργέτη και να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τόσους άλλους συμπολίτες μας που έχουν αντίστοιχες δυνατότητες».

Με εμφανή συγκίνηση η κυρία Βαρδινογιάννη παρέλαβε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και μία εικόνα της Αγίας Σοφίας την οποία της παρέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου. «Το βραβείο αυτό αποτελεί για εμένα μία έκπληξη γιατί ό,τι έκανα στη ζωή μου, ακόμα και την πιο μικρή πράξη προσφοράς, το θεωρούσα πάντοτε χρέος απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στην κοινωνία. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι το βραβείο αυτό ανήκει στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, στις οικογένειές τους, και ιδιαίτερα στις μητέρες τους, αυτές τις ηρωίδες που μας διδάσκουν καθημερινά τη δύναμη, το θάρρος, την υπομονή και την αυταπάρνηση και όχι σε εμένα. Γιατί αυτά τα παιδιά είναι η δύναμή μας. Κι είναι αυτά που οδηγούν τα βήματά μας συνεχώς σε νέους δρόμους».

Η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της να αναλάβει την κατασκευή μιας μικρής εκκλησίας μέσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». «Η εκκλησία αυτή θα λειτουργεί σαν καταφύγιο για παιδιά και γονείς και θα είναι αφιερωμένη στο Γενέθλιο της Παναγίας, που τιμάται στις 8 Σεπτεμβρίου, για να συμβολίζει την ελπίδα για ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.