ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Ζητά ενημέρωση για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τα ταμεία που υπάχθηκαν στον ΕΦΚΑ

Για τη μη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ διαμαρτύρεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, Δ. Τσακίρη.

ΙΣΑ: Ζητά ενημέρωση για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τα ταμεία που υπάχθηκαν στον ΕΦΚΑ

Παράλληλα, ζητά ενημέρωση για την πορεία των πληρωμών των οφειλών των ιατρών-μελών του από όλα και από το καθένα ξεχωριστά τα ταμεία που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ.

Η επιστολή έχει εξής:

«Κύριε Υποδιοικητά,

Σε συνέχεια τόσο των πολλαπλών επιστολών, όσο και των κατ’ ιδίαν συναντήσεων μας, με τελευταία αυτής της 07.06.2018, οπότε και υπήρξε εκ μέρους σας η διαβεβαίωση περί ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης και καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ, προς τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας, και επειδή δυστυχώς έως και σήμερα ουδεμία καταβολή έχει πραγματοποιηθεί από τα επιμέρους Ταμεία προς ιατρούς – μέλη μας, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας αποστέλλουμε την παρούσα.

Επιπλέον δε και κυρίως, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, έχει εκπνεύσει η εκ του νόμου προθεσμία της 31ης Αυγούστου 2018 περί υποχρεώσεως καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, χωρίς να έχει δοθεί εκ νέου παράταση, με νεότερη νομοθετική ρύθμιση.

Επειδή πλέον προκύπτουν ζητήματα ευθυνών, παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα για την πορεία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιατρών – μελών μας από όλα και καθένα ξεχωριστά τα Ταμεία που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ