ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Healthcare Business Awards 2018: Δεύτερη μεγάλη διάκριση για τον ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.

Το Silver Award κατάφερε να αποσπάσει ο μεγάλος όμιλος και το δίκτυο συνεταιρισμένων φαρμακείων Green Pharmacy.

Healthcare Business Awards 2018: Δεύτερη μεγάλη διάκριση για τον ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.

Οι εξελίξεις στον κλάδο της Υγείας μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα των ασθενών, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα σημειώνονται αξιόλογες πρωτοβουλίες που αφορούν την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του κοινού σχετικά με θέματα υγείας προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Με την κατάλληλη ενημέρωση και με τη διοργάνωση ενεργειών, όπως για παράδειγμα αυτή του ομίλου ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. που αφορούσε τη νόσο της οστεοπόρωσης και κατάφερε να ξεχωρίσει και να διακριθεί, το ευρύ κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση στη «γνώση». Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι η ενημέρωση είναι το πρώτο, αλλά και το πιο σημαντικό βήμα προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να αποφευχθεί η εμφάνιση ασθενειών.

Για αυτό και είναι σημαντικό η επιχειρηματική αριστεία, η καινοτομία, οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και οι βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας να επιβραβεύονται από θεσμούς, όπως τα Healthcare Business Awards 2018.

Λίγα λόγια για τη βραβευμένη ενέργεια που κατάφερε να ξεχωρίσει

Ο όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. κατάφερε για μία ακόμη χρονιά να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί πρωτοπόρος και νικητής στα βραβεία, αποσπώντας το Silver Award που αφορούσε την κατηγορία Αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής των ασθενών –μέσα από την Εκστρατεία Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης/Πρόληψης για τη νόσο της οστεοπόρωσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Η πρωτοβουλία περιλάμβανε την αρχική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης, αλλά και τους τρόπους προφύλαξης της σκελετικής τους υγείας, από τους φαρμακοποιούς του δικτύου Green Pharmacy στην περιοχή της Αττικής μέσα στον χώρο των φαρμακείων τους, για ένα χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

Η κορύφωση έγινε με τη διημερίδα ενημερωτικών ομιλιών και εξετάσεων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 23 και 24 Φεβρουαρίου. Εκεί, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 16 ομιλίες από εξειδικευμένους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας αλλά και 614 εξετάσεις, όπως οστεοπόρωση (μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερήχους), triplex φλεβών κάτω άκρων, ορθοπεδική εκτίμηση οστεοαρθρίτιδας, αξιολόγηση ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου και λιπομετρήσεις, τεστ σωματοποίησης άγχους και ποιότητας ζωής και αξιολόγηση ικανότητας κίνησης και ισορροπίας.

«Στόχος η ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών»

Για τη βράβευση, ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος του Δικτύου Green Pharmacy για το ΔΣ του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε., κ. Μίλτος Αγιούμπ, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή μας που το δίκτυο συνεταιρισμένων φαρμακείων Green Pharmacy και ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ (Προμηθευτικός Συνεταιρισμός των Φαρμακοποιών της Αττικής) διακρίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στα Healthcare Business Awards και μάλιστα σε μία διαφορετική κατηγορία απ’ ό,τι πέρυσι, αυτή τη φορά για τη συμβολή μας στην αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής των πολιτών, μέσα από δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης.

Αν θα θέλαμε να χαρακτηρίσουμε με μία λέξη τη φετινή βράβευση, αυτή θα ήταν η λέξη "συνεργασία" –και αυτό επειδή η επιτυχία του εγχειρήματος ήρθε μέσα από τη συντονισμένη και ομαδική δράση των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών του δικτύου Green Pharmacy σε ολόκληρη την Αττική, ο καθένας μέσα στον ιστό της τοπικής του κοινότητας, της "γειτονιάς" του, των εξειδικευμένων επαγγελματιών-συνεργατών μέσα από τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ταυτόχρονα όλων μαζί με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα"» σημείωσε ο κ. Αγιούμπ.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η φετινή, νέα αναγνώριση γεννάει σε όλους μας έμπνευση αλλά και δέσμευση, ώστε το δίκτυο συνεταιρισμένων φαρμακείων Green Pharmacy και ο Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. να συνεχίσουν να στηρίζουν και να διευρύνουν τις συμπράξεις με τους συλλόγους ασθενών αλλά και τις κοινές δράσεις με τους υπόλοιπους φορείς της υγείας, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών, μαζί και μέσα στις οποίες ζούμε και τις οποίες υπηρετούμε» κατέληξε ο κ. Αγιούμπ.