ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»: Στάση εργασίας για τους επικουρικούς και την μη καταβολή δεδουλευμένων

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 12:00 ως τις 15:00 οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα».

Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»: Στάση εργασίας για τους επικουρικούς και την μη καταβολή δεδουλευμένων

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 13:00 στην είσοδο του κέντρου.

Η κινητοποίηση έρχεται ως απάντηση στην αδιαφορία του Υπουργείου Εργασίας να δώσει λύσει στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την συνέχιση της εργασίας των επικουρικών εργαζομένων στην Πρόνοια και την μη καταβολή δεδουλευμένων σε αυτούς.

Το Σωματείο του «Μητέρα» έχει επισημάνει μαζί με τα άλλα σωματεία της Πρόνοιας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ότι η απόλυση των επικουρικών από την Πρόνοια σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την λειτουργία των προνοιακών δομών ανοίγοντας έτσι το δρόμο στο κλείσιμο υπηρεσιών.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «στηρίζει και καλύπτει τη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 20/9/2018 και ώρες 12:00 – 15:00 που αποφάσισε το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Π.Π.Π.Αττικής – Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΥΠΟΛΕΩΝ, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Ταυτόχρονα θα υπάρξει συγκέντρωση 13:00 στη πύλη της προνοιακής Μονάδας».

Αναφέρει επίσης ότι «Το Επικουρικό προσωπικό είναι στον αέρα και του οφείλονται δεδουλευμένα. Η απαξίωση των Μονάδων Πρόνοιας είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης προκειμένου να ανατεθούν οι δραστηριότητες σε Μ.Κ.Ο.».