ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΠΥ στο επίκεντρο του 4ου Φόρουμ Υγείας

Η ΔΕΠΥ στο επίκεντρο του 4ου Φόρουμ Υγείας

Σημαντικές πληροφορίες αλλά και ειδήσεις που αφορούν στα νεότερα αποτελέσματα ερευνών καθώς και στις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από σοβαρές ασθένειες, χρόνιες παθήσεις και θέματα υγείας, αναμένεται να προκύψουν μέσα από το 4ο Forum για την Υγεία, την Διατροφή & Ομορφιά που θα διεξαχθεί στις 24 & 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 200 διακεκριμένοι ομιλητές, κορυφαίοι επιστήμονες και ιατροί της Βόρειας Ελλάδας αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι από όλη την χώρα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και καταξιωμένοι ερευνητές συγκεντρώνονται για ένα διήμερο με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και σύνθημα «Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία».

Από τις ομιλίες του φόρουμ που αφορούν στα παιδιά και κατ’ επέκταση στους γονείς και σε όλη την οικογένεια, ξεχωρίζει το θέμα της ΔΕΠΥ (Διάσπαση Προσοχής - Παρορμητικότητα - Υπερκινητικότητα) που οδηγεί σε προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης στο σπίτι και στο σχολείο. Το θέμα θα αναπτύξει ο τ. Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών, Καθηγητής Ψυχολογίας & Μαθησιακών Δυσκολιών επί 44 έτη σε γνωστά Πανεπιστήμια Αγγλίας, Ελλάδας και ΗΠΑ κ. Γεώργιος Θ. Παυλίδης (Κυριακή 25 Νοεμβρίου, 15.20-16.00, Αίθουσα Υγεία).

Όπως ο ίδιος θα αποκαλύψει, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της ΔΕΠΥ, της δυσλεξίας και του bullying, γι’ αυτό και η πρόγνωση, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση είναι μεγίστης σημασίας. Συγκεκριμένα, εξηγεί ο κ. Παυλίδης «Τα άτομα με Διάσπαση Προσοχής αλλά κυρίως με Παρορμητικότητα (ανυπομονησία) και Υπερκινητικότητα είναι στο Bullying, 3 φορές περισσότερο θύτες και ως 10 φορές περισσότερο θύματα. Αντίθετα, οι Δυσλεξικοί είναι κυρίως θύματα, σε πολύ υψηλότερη συχνότητα από τον μέσο όρο». Η ομιλία του κ. Παυλίδη για την Δυσλεξία με θέμα: Πρόγνωση, Διάγνωση, Αντιμετώπιση: ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 15.20-16.30, στην αίθουσα Υγεία.

Περισσότερες πληροφορίες για το Forum στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dyoforum.gr ή στο τηλέφωνο 211100178.

BEST OF NETWORK

PlusQueen