ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικίνδυνες οι ανεξέλεγκτες διαίτες

Καμπανάκι κινδύνου για τις δίαιτες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και εφαρμόζονται χωρίς ιατρική συμβουλή χτυπούν οι επιστήμονες. 

Επικίνδυνες οι ανεξέλεγκτες διαίτες

«Υπάρχουν πάρα πολλές δίαιτες της μόδας που δυστυχώς πολλοί βρίσκουν στο Ίντερνετ και κάνουν χωρίς παρακολούθηση, όμως είναι επικίνδυνες. Θα πρέπει να υπάρχει πάντα μια επίβλεψη ιατρική, με ιατρικό ιστορικό και αιματολογικές εξετάσεις» επισήμανε ο Σωτήριος Αδαμίδης, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας (ESoDiMeSO), σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 5ο Συνέδριο της ESoDiMeSO, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε ειδικά στις δημοσφιλείς πρωτεϊνικές δίαιτες, υπογραμμίζοντας πως «η ασφαλής ποσότητα πρωτεΐνης που μπορούμε να καταναλώνουμε έχει μεγάλη σημασία και περιορίζεται σε 56 γραμμάρια ημερησίως για τον άνδρα που κάνει καθιστική ζωή και σε 46 γραμμάρια ημερησίως για τη γυναίκα. Η υπερβολική πρόσληψη πρωτεΐνης προκαλεί προβλήματα στη ρύθμιση του μεταβολισμού και δυσκολία αποβολής της από τους νεφρούς, δημιουργώντας τοξικότητες».