ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάλπες στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Στήθηκαν οι κάλπες, «παραδοσιακές» και ηλεκτρονικές, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για τις επικείμενες εκλογές στις 21 και 22 Οκτωβρίου.

Κάλπες στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

«Για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί και ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ η συμβατική κάλπη θα βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), στην πλατεία Αριστοτέλους. Όλοι οι γιατροί θα ψηφίσουν με τον τρόπο που έχουν δηλώσει και δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής την τελευταία στιγμή.

«Είμαστε ο πρώτος επιστημονικός φορέας που διενεργεί και ηλεκτρονική ψηφοφορία με ρεκόρ συμμετοχή εκλογέων», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Η πλειονότητα έχει επιλέξει την ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω του κινητού τηλεφώνου που διασφαλίζει το απόρρητο της ψήφου μέσω τεχνικών κρυπτογράφησης και ανώνυμης μίξης των κρυπτογραφημένων ψηφοδελτίων.

Το σύστημα που χρησιμοποιείται είναι το «Ζευς», έχει εξυπηρετήσει πάνω από 250 ηλεκτρονικές κάλπες και 35.000 ψηφοφόρους για τα ελληνικά πανεπιστήμια και άλλους φορείς, ενώ η όλη διαδικασία υποστηρίζεται διαχειριστικά από έμπειρα στελέχη του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, από 08:00 ως τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 20:00. Αντίστοιχα η συμβατική κάλπη θα είναι ανοιχτή από τις 08.00πμ έως και τις 8:00μμ και τις 2 αυτές ημέρες.