ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνο-κινεζική συνεργασία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Μνημόνιο συνεργασίας για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή υπέγραψαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ανχούι της Ανατολικής Κίνας, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Κέντρο Ελλήνων Γιατρών.

Ελληνο-κινεζική συνεργασία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Όπως ανακοινώθηκε, μετά την πρόσφατη εφαρμογή νομοθεσίας που επιτρέπει και δεύτερο παιδί στην Κινα, η κινεζική πανεπιστημιακή κοινότητα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής απευθύνθηκε στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και την στήριξη των ζευγαριών Κινέζων, που λόγω ηλικίας δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί.

Το μνημόνιο προβλέπει μεταξύ άλλων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, και δημιουργία Κέντρου Αναπαραγωγής σε μεγάλο κρατικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κίνας με την συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Οι δύο χώρεςενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν μια κοινή αναπτυξιακή προοπτική για το μέλλον. Οι ροές των Κινέζων –που θα θελήσουν να θεραπευτούν σε εξειδικευμένες ειδικότητες που προσφέρουμε εδώ στη χώρα μας είναι μια σημαντική προοπτική. Προοπτικές ανοίγονται και για την εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων».

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διεθνούς Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Ανχουί Κινεζικής Ιατρικής, Σι Χονγκ Τσα, «το Σύμφωνο Συνεργασίας ανοίγει δρόμους επιστημονικής βοήθειας των ανθρώπων των δυο λαών και χαράσσει νέους δρόμους στον Τουρισμό Υγείας».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής θα εκπονηθούν και εκπαιδευτικά προγράμματα Ελλήνων και Κινέζων επιστημόνων και φοιτητών, ενώ θα πραγματοποιούνται και ανταλλαγές γιατρών ανάμεσα στις δυο χώρες.