ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στάση εργασίας την Τρίτη στο ΕΚΑΒ

Λόγω γενικής συνέλευσης από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, θα εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά ενώ δεν θα γίνονται οι τακτικές διακομιδές.

Στάση εργασίας την Τρίτη στο ΕΚΑΒ

Τακτική - απολογιστική συνέλευση έχουν την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοηθειας (ΕΚΑΒ). γι' αυτό και κήρυξαν 4ωρη στάση εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε το σωματείο τους, κατά τη συνέλευση θα συζητηθεί ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της περιόδου 2017 - 2018, θα τεθεί το θέμα της συμμετοχής στην απεργία που έχει προκυρήξει η ΑΔΕΔΥ για τις 14 Νοεμβρίου. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν οικονομικά και θεσμικά θέματα, όπως και το θέμα της δικαστικής διεκδίκησης δώρων.

Στην αρχή της γενικής συνέλευσης θα γίνει ενημέρωση για το νέο σύστημα τηλεματικής από το τμήμα πληροφορικής και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού ΕΚΑΒ.

Αυτές τις μέρες έχει ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση του σωματείου με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν αθρόες μετατάξεις διασωστών του ΕΚΑΒ σε διοικητικές θέσεις, με αποτέλεσμα την επιχειρησιακή αποδυνάμωση του Κέντρου. Διοίκηση και υπουργείο κατηγορούν το σωματείο για ψεύδη και αναφέρουν πως οι περισσότεροι από όσους μετατάσσονται ήδη απασχολούνται σε διοικητικά καθήκοντα.