ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «Καρδιά του Παιδιού» απέκτησε χορωδία

Παρουσιάστηκε επισήμως η παιδική χορωδία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών και Ενηλίκων "Η Καρδιά του Παιδιού".

Η «Καρδιά του Παιδιού» απέκτησε χορωδία

Η χορωδία αποτελείται από παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού που έκαναν το ντεμπούτο τους στο Σεμινάριο-Ημερίδα «Μεγαλώστε έξυπνα παιδιά με την καρδιά σας», με ομιλητή το διακεκριμένο Δρα Γιάννη Καλογεράκη.

Τα παιδιά κάνουν ήδη πρόβες για τις χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις τους ενώ ετοιμάζουν και το πρόγραμμα του 2019.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών και Ενηλίκων "Η Καρδιά του Παιδιού", ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες.

Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά. Αποκλειστικός σκοπός του Συλλόγου είναι η παροχή κάθε είδους ηθικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους. "Η Καρδιά του Παιδιού" αριθμεί περίπου 1.700 μέλη και στα 35 χρόνια λειτουργίας της έχει βοηθήσει - οικονομικά ή με άλλους τρόπους - πάνω από 2.500 παιδιά.

Κύρια μέριμνα του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια.

Διαβάστε επίσης:

Ένα στα 100 παιδιά γεννιέται με συγγενή καρδιοπάθεια