ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολλανδός με τα 1000 παιδιά

Η ιστορία ενός δωρητή σπέρματος που μπορεί να είναι ο πιο... παραγωγικός πατέρας όλων των εποχών.

Ο Ολλανδός με τα 1000 παιδιά

Όλα άρχισαν πριν από 5 χρόνια, όταν ο Ivo van Halen, ένας 34χρονος Ολλανδός σύμβουλος πληροφορικής, έμαθε πως η μητέρα του τον συνέλαβε με δότη σπέρματος. Από τότε άρχισε να ψάχνει τα αδέλφια του μέσω ειδικών υπηρεσιών που διατηρούν βάσεις δεδομένων DNA.

Μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει 57 από αυτά μόνο στην Ολλανδία. Ωστόσο, μια κυβερνητική υπηρεσία πιστεύει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν 1000 άτομα με το ίδιο DNA.

Ο βιολογικός πατέρας του Ivo είναι δωρητής σπέρματος σε 3 τράπεζες, εδώ και 20 χρόνια, ενώ ένα μέρος του σπέρματός του εξάγεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αν αποδειχτεί ότι έχει όντως 1000 απογόνους, θα είναι ο πιο... πολύτεκνος άνθρωπος στον κόσμο, «κλέβοντας» το ρεκόρ από τον Αυστριακό γιατρό Μπέρτολντ Βίσενερ, ο οποίος πιστεύεται ότι είχε γονιμοποιήσει με το δικό του σπέρμα έως και 600 γυναίκες στην κλινική του, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ολλανδός μπαμπάς-δότης δήλωσε στους Times του Λονδίνου δήλωσε ότι έχει συναντήσει αρκετά από τα παιδιά του και αποδείχτηκε ότι κάποιοι από αυτούς είχαν μεγαλώσει σε διπλανές γειτονιές. «Κάποιοι από αυτούς γνώριζαν ο ένας τον άλλον πριν ανακαλύψουν ότι ήταν συγγενείς» είπε.

Το σίγουρο είναι πως η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία μπορεί να εντοπίσει ένα προς ένα τα πιθανά παιδιά του εν λόγω δότη σπέρματος, όπως και κάθε άλλου. Αυτό γιατί τα δεδομένα DNA τηρούνται ψηφιοποιημένα και ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανακληθούν για την αναζήτηση πληροφοριών.

Πηγή: BioEdge

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: 6.200 παιδιά από 500 δότες σπέρματος