ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε πως τα παιδιά της γεννήθηκαν με εξωσωματική

Η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε βιβλίο στο οποίο περιγράφει πόσο δυσκολεύτηκε να αποκτήσει παιδιά.

Η Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε πως τα παιδιά της γεννήθηκαν με εξωσωματική

Στο βιβλίο που έχει τίτλο “Becoming”, η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει πως πριν από 20 χρόνια είχε μια αποβολή και πως τελικά και οι δύο κόρες της, Malia και Sasha, γεννήθηκαν με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Η ίδια περιγράφει το πώς βίωσε την αποβολή, αναφέροντας πως ένιωσε «μόνη και χαμένη» και πως μετά το γεγονός αυτό, εκείνη και ο σύζυγός της, Μπαράκ Ομπάμα, απευθύνθηκαν σε σύμβουλο γάμου.

«Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα πως το βιολογικό ρολόι δεν αστειεύεται και πως τα ωάρια δεν παράγονται για πάντα», γράφει, εξηγώντας την απόφαση να καταφύγει στην εξωσωματική.

Αναφέρει ακόμη ότι στη διάρκεια της ορμονικής θεραπείας, βρέθηκε πολλές φορές μόνη της, αφού παρά την υποστήριξη και αγάπη, ο σύζυγός της είχε πολλές πολιτικές υποχρεώσεις.

«Ξέρω πολλά νέα ζευγάρια που έχουν προβλήματα και συχνά νομίζουν πως βρίσκονται σε αδιέξδο. Θέλω να τους πω ότι ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα, που αγαπιούνται και έχουν τον ιδανικό γάμο, είχαν επίσης προβλήματα τα οποία έλυσαν με βοήθεια ή χωρίς», σημειώνει σε άλλο σημείο του βιβλίου.

Η Μισέλ Ομπάμα ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες να μιλούν για την εμπειρία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ένα θέμα που ακόμη και σήμερα θεωρείται «ταμπού».

Πηγή: BBC

Διαβάστε επίσης:

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Νεότερες τεχνικές που αυξάνουν τα ποσοστά επιτυχίας (βίντεο)

Εξωσωματική: Τι γίνεται αν αποτύχει;