ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η πώληση του «Υγεία» στο CVC

Επίσημη είναι πλέον, η εξαγορά του ομίλου «Υγεία» από το fund CVC Capital, που είναι και ο βασικός μέτοχος του νοσοκομείου Metropolitan. Το μάνατζμεντ του «Υγεία» θα παραμείνει ως έχει.

Ολοκληρώθηκε η πώληση του «Υγεία» στο CVC

Τα πακέτα των μετοχών πέρασαν ήδη μέσω του Χρηματιστηρίου στον νέο ιδιοκτήτη. Με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή το fund CVC απέκτησε συνολικά 215.189.466 μετοχές οι οποίες αντιστοιχούν στο 70,38% του «Υγεία», καταβάλλοντας 204,4 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, η θυγατρική της CVC Partners, Hellenic Healthcare, προχωρά σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των υπολοίπων κοινών μετοχών του «Υγεία».

Η δημόσια πρόταση αφορά 90.542.970 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 29,62% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου του ΥΓΕΙΑ.

Η Hellenic Healthcare προσφέρει 0,95 σε μετρητά, για κάθε μετοχή της δημόσιας πρότασης.

Το CVC είναι ένα από τα μεγαλύτερα funds στον κόσμο που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας, σε πολλές χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Η πρώτη επένδυση στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε με το Metropolitan, ενώ ο όμιλος πλέον της Hellenic Healthcare έχει γίνει ο μεγαλύτερος ιδιώτης πάροχος υπηρεσιών υγείας με πέντε νοσοκομεία.