ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ο όμιλος Υγεία πωλείται σε ένα από τα μεγαλύτερα fund, στο CVC Capital Partners

Τη δεσμευτική πρόταση της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS» (ενός από τα μεγαλύτερα fund) αποδέχθηκε η MIG, η οποία ελέγχει μεταξύ άλλων και το Θεραπευτήριο Υγεία κατά 70%.

Ο όμιλος Υγεία πωλείται σε ένα από τα μεγαλύτερα fund, στο CVC Capital Partners

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Το τίμημα της πρότασης ανέρχεται σε 281 εκατ. ευρώ, ενώ ο στρατηγικός επενδυτής, αναμένεται να αναλάβει και τις υποχρεώσεις του ομίλου Υγεία, οι οποίες κυμαίνονται λίγο πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Το onMed επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Υγεία, τον κ. Ανδρέα Καρταπάνη, η οποίος επιβεβαίωσε την είδηση, τονίζοντας παράλληλα ότι από την πλευρά του το Υγεία, δεν μπορεί να κάνει κάποια άλλη τοποθέτηση προς ώρας, καθώς υπάρχει μία περίοδος αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως το τέλος Ιουνίου 2018.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η εταιρεία HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L. έχει επίσης αποκτήσει πρόσφατα, τα νοσοκομεία Metropolitan και ΙΑΣΩ General.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της MIG έχει ως εξής:

«Η MIG ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 19/5/2018 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην ΥΓΕΙΑ που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.

Το προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των €0,92 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε € 197.974.308,72 (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των €281.273.841,12 για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ). Περαιτέρω παρέχεται στη MIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.».

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή τους συνεδρίαση ομόφωνα θεώρησαν την προσφορά ικανοποιητική και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος. Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας).

Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίηση της».

Διαβάστε ακόμη:

Υγεία: Σημαντικά κέρδη & ανοδικοί ρυθμοί λειτουργικής κερδοφορίας στα αποτελέσματα του 2017

Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την πώληση του Ιασώ General



ΥΓΕΙΑ: Βραβεύεται για 3η φορά για το εργασιακό του περιβάλλον

Ο όμιλος Υγεία στις 21 πρωτοπόρες εταιρείες της Ελλάδας

ΥΓΕΙΑ: Το μοναδικό Κέντρο Αριστείας στον τομέα παθήσεων Παχέος Εντέρου, Ορθού & Πρωκτού

Στον όμιλο Υγεία ο καθηγητής Καρδιολογίας Πάνος Βάρδας

ΥΓΕΙΑ: Συμμετοχή στο 3ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Σεμινάριο LION-ESS

Αρίστευσε ο Όμιλος Υγεία στα βραβεία «Salus Index 2017»

O Όμιλος Υγεία στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις της Ελλάδας