ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

ΥΓΕΙΑ: Βραβεύεται για 3η φορά για το εργασιακό του περιβάλλον

ΥΓΕΙΑ: Βραβεύεται για 3η φορά για το εργασιακό του περιβάλλον

Το Υγεία είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα που βραβεύεται για 3η φορά για το εργασιακό του περιβάλλον, καθώς περιλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις των εταιρειών στην κατάταξη Best Workplaces 2018.

Η έρευνα που διεξάγεται στην Ελλάδα, από το Great Place to Work® με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, ανέδειξε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ στην πέμπτη (5η) θέση της κατάταξης εταιρειών με περισσότερους από 250 εργαζόμενους, με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Το ΥΓΕΙΑ διακρίθηκε μεταξύ των εταιρειών αυτών φέτος, μετά από έρευνα στην οποία συμμετείχαν συνολικά 49 εταιρείες, οι οποίες απασχολούν 22.300 μισθωτούς. Σημειώνεται ότι η βράβευση των εταιρειών στηρίζεται κυρίως στις απαντήσεις που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας, o Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που παρά τις αντίξοες συνθήκες στην ελληνική επιχειρηματικότητα, όλοι εμείς στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Με την πεποίθηση ότι ο ηγέτης του κλάδου πρέπει να δίνει το παράδειγμα, είναι μεγάλη τιμή για εμάς, καθώς η βράβευση αυτή, η 3η κατά σειρά για το εργασιακό μας περιβάλλον, προέρχεται από τους ίδιους τους εργαζομένους μας. Με γνώμονα τη διασφάλιση παροχής άριστης ποιότητας υπηρεσιών υγείας, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, ενώ παράλληλα διατηρούμε και ενισχύουμε την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων μας προσφέροντας ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Οι σταθερές δεσμεύσεις μας, η συνεπής στρατηγική μας, οι αξίες και οι αρχές που διέπουν την εταιρεία μας και οι δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας είναι τα «εργαλεία» που μας βοηθούν να συνεχίζουμε δυναμικά το όραμά μας, να αποτελούμε σημείο αναφοράς για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα».

Η ετήσια έρευνα Best Workplaces για την επιλογή των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, διοργανώνεται στην Ελλάδα από το Great Place to Work και η αξιολόγηση των εταιρειών γίνεται με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece. Η κατάταξη των εταιρειών γίνεται με βάση τις απαντήσεις των εργαζομένων στο ερωτηματολόγιο Trust Index© (βαρύτητα 2/3) και τις απαντήσεις της Διοίκησης της εταιρείας αναφορικά με τις πρακτικές και πολιτικές της στη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων της στα δύο ερωτηματολόγια Culture Audit© (βαρύτητα 1/3). Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτά τα δύο εργαλεία (Trust Index© και Culture Audit©) καθορίζουν την τελική κατάταξη των εταιρειών.

Η έρευνα εξετάζει και αξιολογεί τις παρακάτω 5 βασικές παραμέτρους του εργασιακού περιβάλλοντος, όπως καθορίζονται από τη μεθοδολογία του Great Place to Work:

1. Την αξιοπιστία της διοίκησης.
2. Τον σεβασμό προς τους εργαζόμενους.
3. Το αίσθημα δικαιοσύνης που υπάρχει στην εταιρεία.
4. Την υπερηφάνεια που νοιώθουν οι εργαζόμενοι.
5. Τη συντροφικότητα που αναπτύσσεται.

Διαβάστε ακόμη:

Ο όμιλος Υγεία στις 21 πρωτοπόρες εταιρείες της Ελλάδας

 

ΥΓΕΙΑ: Το μοναδικό Κέντρο Αριστείας στον τομέα παθήσεων Παχέος Εντέρου, Ορθού & Πρωκτού

Στον όμιλο Υγεία ο καθηγητής Καρδιολογίας Πάνος Βάρδας

ΥΓΕΙΑ: Συμμετοχή στο 3ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Σεμινάριο LION-ESS

Αρίστευσε ο Όμιλος Υγεία στα βραβεία «Salus Index 2017»

O Όμιλος Υγεία στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις της Ελλάδας

 

BEST OF NETWORK

Συνωστισμός στα καταστήματα: Το σχέδιο για να αποφευχθεί έξαρση του κορονοϊού και σκληρό lockdown

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Πώς οδηγήθηκε στην καταγγελία - Τι είπε στην κατάθεση της

Τραγωδία στο Μάτι: Την ηγεσία της Πυροσβεστικής «δείχνουν» στελέχη της ΕΛΑΣ και της Τροχαίας

Καιρός - Αρναούτογλου: Προσοχή στις καταιγίδες, συνθήκες χιονοθύελλας στη Θράκη (vid)

Κορονοϊός: Πόσα εμβόλια περιμένουμε στην Ελλάδα ανά εταιρεία - Πόσοι εμβολιάζονται κάθε μέρα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Άνοιξε η πλατφόρμα – Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις

Κορονοϊός – Σύψας: Με τις εικόνες που είδαμε δεν ξέρω αν η αγορά μπορεί να είναι ανοιχτή

Masterchef 5: Έπεσε το ίντερνετ με τον «κλώνο» του Κουτσόπουλου – Τρόλαρε και ο ίδιος ο σεφ

Εμβόλιο κορονοϊού: Θρίλερ με άτομο που πέθανε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του

Φρίκη: Δασκάλα κακοποίησε και βίασε 74 μαθήτριές της

Γυμνάσια - Λύκεια: Πότε μπορεί να μπει «παύλα» στη βαθμολογία 4μήνου

Master Chef: Η πρώτη παίκτρια που μπαίνει με τρία «ναι» στο παιχνίδι