ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον υπουργό συναντώνται οι νοσοκομειακοί γιατροί

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας έχουν το απόγευμα της Τρίτης οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά. Θα τεθεί και το θέμα των αναδρομικών. 

Με τον υπουργό συναντώνται οι νοσοκομειακοί γιατροί

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχει ετοιμάσει μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους γιατρούς το τελευταίο διάστημα.

Οι γιατροί αναμένεται να ζητήσουν από τον υπουργό λεπτομερή ενημέρωση για το θέμα των αναδρομικών, αφού η σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή δεν τους καλύπτει. Όπως υποστηρίζουν, τα ποσά που τους αναλογούν βάσει της τροπολογίας, είναι ελάχιστα σε σύγκριση με αυτά που πραγματικά δικαιούνται ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος και τρόπος καταβολής των αναδρομικών.

Στη συνάντηση θα τεθούν και θέματα που αφορούν τη στελέχωση των νοσοκομείων, με τους γιατρούς να ζητούν μόνιμες προσλήψεις και να απαιτούν λύσεις για το ζήτημα των επικουρικών. Το επόμενο διάστημα, αναμένονται μαζικές αποχωρήσεις επικουρικών γιατρών από τα νοσοκομεία, λόγω ληξης των συμβάσεων. Οι γιατροί θα ζητήσουν από την ηγεσία του υπουργείου να απαντήσει πώς θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν σε κρίσιμα τμήματα του ΕΣΥ.

Οι γιατροί αναμένεται να ζητήσουν δεσμευτικές απαντήσεις και για τις απλήρωτες εφημερίες που εκκρεμούν σε πολλά νοσοκομεία, για ζητήματα που σχετίζονται με τις πιστοποιήσεις αναπηρίας, καθώς και για άλλα υπηρεσιακά θέματα.

Διαβάστε επίσης:

«Ψίχουλα» τα αναδρομικά που μας αναλογούν, λένε οι γιατροί