ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Επιδημία» κλοπών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Τρεις κλοπές μέσα σε 4 μέρες καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, κατηγορώντας τη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ για αδιαφορία. Τι απαντά ο διοικητής.

«Επιδημία» κλοπών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Σύμφωνα με την καταγγελία, στόχος των κλεφτών είναι τα δωμάτια των γιατρών αλλά και οι θάλαμοι νοσηλείας, από όπου αρπάζουν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα των ασθενών.

Στο ΑΧΕΠΑ, ειδικά, στόχος γίνονται και όσοι βγάζουν χρήματα απο το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται σε μια από τις εισόδους.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, «την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, άγνωστοι χτύπησαν νοσηλεύτρια και της έκλεψαν 350 ευρώ που μόλις είχε πάρει από το μηχάνημα. Την ίδια μέρα, με ανάλογο τρόπο έκλεψαν 250 ευρώ από συνταξιούχο καθηγητή Πανεπιστημίου. Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, φοιτήτρια δέχτηκε επίθεση κοντά στο μηχάνημα, οι παρευρισκόμενοι έτρεκαν και ακινητοποίησαν τον κλέφτη ο οποίος συνελήφθη αλλα την άλλη ημέρα αφέθηκε ελεύθερος».

Από την Ομοσπονδία αναφέρουν ότι «το νοσοκομείο έχει πέντε εισόδους και αχανείς χώρους, αλλά μόλις 8 φύλακες, έναν ανά βάρδια, γεγονός που σημαίνει ότι η κατάσταση είναι αδύνατο να ελεγχθεί».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν οτι η διοίκηση αδιαφορεί και «δεν καλεί την αστυνομία, επικαλούμενη το πανεπιστημιακό άσυλο, επειδή το νοσοκομείο είναι πανεπιστημιακό».

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός, δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο πως το η φύλαξη είναι επαρκής και πως οι κλοπές είναι διαχρονικό φαινόμενο. «Οι πορτοφολάδες επωφελούμενοι από την πολυκοσμία κλέβουν πορτοφόλια κυρίως από ηλικιωμένα άτομα. Σε ημέρες εφημερίας δεν είναι δυνατόν να κλειδώνουν οι κλινικές, ούτε μπορούν να τοποθετηθούν κάμερες, για λόγους προσωπικών δεδομένων των ασθενών», ανέφερε.