ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσό βραβείο στην κουζίνα του ΠΑΓΝΗ

Το Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου έλαβε χρυσό βραβείο στα Estia Awards 2019.

Χρυσό βραβείο στην κουζίνα του ΠΑΓΝΗ

Η χρυσή διάκριση δόθηκε στην κατηγορία «Νέες τάσεις και Καινοτομίες» και αφορά τη συνολική λειτουργία του τμήματος.

Το Τμήμα Διατροφής του ΠΑΓΝΗ είναι πιστοποιημένο κατά ISO, και διαμορφώνει το μενού σύμφωνα με τις διατροφικές
ανάγκες και την ικανοποίηση των σιτιζομένων, την μείωση παραπόνων ενώ υλοποιεί συνεχή εκπαίδευση όλου του προσωπικού σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Ανάμεσα στις καινοτομίες για τις οποίες διακρίθηκε το τμήμα είναι το ότι έχει υιοθετήσει το πρότυπο Μεσογειακής Διατροφής το οποίο για τους νοσηλευόμενους διαμορφώνεται διαμορφώνεται ανάλογα με το νόσημα και τις συστάσεις των θεραπόντων γιατρών. Επιπλέον, από τις αρχές του χρόνου, οι ασθενείς σερβίρονται σε πορσελάνινα σκεύη.

Το Τμήμα Διατροφής στελεχώνεται από περίπου 80 άτομα και μπορεί να ετοιμάζει κάθε μέρα 760 πιάτα ανά γεύμα για τους ασθενείς. Επιπλέον, διαμορφώνει μενού για περίπου 200 γιατρούς, υγειονομικού και φοιτητές καθώς και για περίπου 150 μικρά παιδιά που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό του ΠΑΝΓΗ.

Το μενού στο ΠΑΓΝΗ εναλλάσσεται κάθε 6 μήνες και κοινοποιείται κάθε εβδομάδα στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου.

Στα Estia Awards 2019, τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στον Ιάκωβο Απέργη, υπεύθυνο της κουζίνας του Τζάνειου νοσοκομείου στον Πειραιά, ο οποίος, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, έχει καταφέρει να ανατρέψει το στερεότυπο του νοσοκομειακού φαγητού», δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανάγκες των νοσηλευόμενων παιδιών.