ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Θήβας: Παθολόγοι σε ρόλο... μαιευτήρα και νεογνολόγου!

«Καλύπτουμε πολλές άλλες ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο», καταγγέλλουν οι παθολόγοι του νοσοκομείου, περιγράφοντας σκηνές... τρόμου.

Νοσοκομείο Θήβας: Παθολόγοι σε ρόλο... μαιευτήρα και νεογνολόγου!

«Το νοσοκομείο εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο και οι παθολόγοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα περιστατικά άλλων ειδικοτήτων. Αντιπροσωπευτικό παράδεγμα, ο επείγων τοκετός με ισχιακή προβολή και η γέννηηση του νεογνού με ανακοπή. Η παθολόγος έκανε ανάνηψη μαζί με τον χειρουργό και τον καρδιολόγο, αφού δεν εφημέρευε παιδίατρος, γυναικολόγος και αναισθηιολόγος», καταγγέλλουν οι παθολόγοι του νοσοκομείου...

Όπως αναφέρουν σε έγγραφο που δημοσιοποίησαν, εδώ και ένα χρόνο στο τμήμα τους οι γιατροί είναι μόνο 4, οι οποίοι πρέπει να καλύπτουν την κλινική που νοσηλεύει καθημερινά τουλάχιστον 20 ασθενείς κατά μέσο όρο, να εφημερεύουν στα επείγοντα, να συντονίζουν διακομιδές ασθενών και να καλύπτουν όλες τις ειδικότητες που λείπουν!

Επιπλέον, καταγγέλλουν πως το νοσοκομείο δεν διαθέτει προσωπικό και υποδομή για βασικές παθολογικές εξετάσεις, ενώ ακόμη και η απλή γενική ούρω γίνεται μόνο συγκεκριμένες μέρες και ώρες...

Οι γιατροί αναφέρουν πως έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στη διοίκηση, χωρίς να λυθεί κανένα από τα προβλήματα. Πλέον δηλώνουν ότι αδυνατούν να εργαζόνται υπό αυτές τις εξοντωτικές συνθήκες και ζητούν άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες.

Το νοσοκομείο, πάντως, έχει αναρτήσει «αγγελία» για πρόσληψη παθολόγου με δελτίο παροχής υπηρεσιών για 12 μήνες. Ο υποψήφιος θα παρέχει τις υπηρεσίες του στα επείγοντα και στην κλινική και θα καλύπτει 6 έως 8 εφημερίες, ανάλογα με τις ανάγκες του νοσοκομείου, και με ετήσια αμοιβή 21.000 ευρώ μικτά!