ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα κλοπή στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης - τι αναφέρει ο διοικητής

Νέα κλοπή έγινε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η εξήγηση του διοικητή για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Νέα κλοπή στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης - τι αναφέρει ο διοικητής

Μια ακόμη κλοπή έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Οι δράστες έσπασαν την πόρτα γραφείων της διοίκησης και πήραν ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Το onmed απευθύνθηκε στο διοικητή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, Ανάστασιο Σπανό, ο οποίος έδωσε τη δική του εξήγηση για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών. «Το νοσοκομείο βρίσκεται μέσα στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην επικαιρότητα σχετικά με την παραβατικότητα. Έτσι, πολλοί άστεγοι και χρήστες ουσιών βρίσκουν καταφύγιο στους χώρους του νοσοκομείου οι οποίοι δεν μπορούν να κλειδώσουν ούτε να αποκλειστούν», αναφέρει ο κ.Σπανός.

Σύμφωνα με τον διοικητή, «ήδη έχουν ξεκινήσει συνεννοήσεις με την αρμόδια αστυνομική διεύθυνση, ώστε να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης της ασφάλειας στους χώρους του νοσοκομείου, στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού ασύλου».

Ο Αναστάσιος Σπανός αναφέρει πως το ΑΧΕΠΑ διαθέτει σήμερα 9 φύλακες ενώ αναμένει ως το τέλος του μήνα άλλους 3 επικουρικούς. «Είχαμε ξεκινήσει διαδικασία πρόσληψης 25 φυλάκων, αλλά ένας από τους εργολάβους άσκησε ασφαλιστικά μέτρα και ωσότου εκδικαστούν δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψη», αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:

«Επιδημία» κλοπών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Εξιχνιάστηκαν οι ληστείες στο ΑΧΕΠΑ