ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατροί Θεσσαλονίκης: Θα εξετάζουμε τους ασθενείς, ασχέτως εγγραφής στον οικογενειακό γιατρό

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να εξετάζουν τους πολίτες, ανεξάρτητα από το αν έχουν δηλώσει οικογενειακό γιατρό. 

Γιατροί Θεσσαλονίκης: Θα εξετάζουμε τους ασθενείς, ασχέτως εγγραφής στον οικογενειακό γιατρό

«Ο στρεβλός τρόπος με τον οποίο το υπουργείο Υγείας προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα του οικογενειακού γιατρού, οδηγεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε αδιέξοδο», σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Νίκος Νίτσας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, «οι πολίτες βρίσκονται σε πανικό καθώς δεν υπάρχει ικανός αριθμός οικογενειακών γιατρών για να καλύψει όλο τον πληθυσμό! Ενδεικτικά σήμερα, για το νομό Θεσσαλονίκης οικογενειακοί γιατροί, συμβεβλημένοι και του δημόσιου τομέα, δεν φτάνουν παρά να καλύψουν το 1/4 του πληθυσμού»!

Ο Σύλλογος διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα συνεχίσουν να εξετάζονται από όλους τους γιατρούς, όπως μέχρι σήμερα, ασχέτως της εγγραφής τους σε οικογενειακό γιατρό. Όλοι οι γιατροί της συμπρωτεύουσας δηλώνουν κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουν να δέχονται ασθενείς και να συνταγογραφούν φάρμακα, όπως και σήμερα.

Η εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018, αφού από 1/1/2019 ο οικογενειακός γιατρός θα είναι υποχρεωτικός για όλους τους ασφαλισμένους. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, όποιος δεν έχει δηλώσει γιατρό, δεν θα έχει δυνατότητα προληπτικού ελέγχου.