ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έσπασαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο αντιπρόεδρος ζήτησε επιτόπου χρήματα για την επισκευή

Σοβαρή καταγγελία διατυπώνει το σωματείο του ΕΚΑΒ, που υποστηρίζει οτι πρόσφατα συγγενής ασθενούς έσπασε ασθενοφόρο, αλλά ο αντιπρόεδρος αντί να υποβάλει μήνυση, εισέπραξε 1000 ευρώ από τον πατέρα του δράστη! Τι απαντα ο ίδιος στο onmed.

Έσπασαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο αντιπρόεδρος ζήτησε επιτόπου χρήματα για την επισκευή

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, το περιστατικό συνέβη στις 15 Νοεμβρίου, όταν το 166 έλαβε κλήση για να παραλάβει μια ασθενή Ρομά από το Ζεφύρι.

«Το ασθενοφόρο μετέφερε την ασθενή νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, αλλά ένας από τους συγγενείς της θεώρησε ότι δεν ήταν άμεση η ανταπόκριση και προπηλάκισε το πλήρωμα, ενώ έσπασε το παρμπρίζ και τον καθρέφτη του ασθενοφόρου», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην αστυνομία, στο τμήμα Αμπελοκήπων, όπου σύμφωνα με το σωματείο, έσπευσε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο οποίος εκείνο το διάστημα εκτελούσε χρέη προέδρου. «Δεν άσκησε μηνυτήρια αναφορά, αλλά ζήτησε χρήματα από τον πατέρα του φερόμενου δράστη, για τη ζημιά που προκάλεσε ο γιός του στο ασθενοφόρο», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Γιώργο Μαθιόπουλο, «η συναλλαγή φέρεται να έγινε επιτόπου και ενώπιον μαρτύρων, ενώ ο αντιπρόεδρος είπε πως τα χρήματα θα δοθούν για την επισκευή του οχήματος. Μέχρι σήμερα, το ποσό αγνοείται, ενώ το ασθενοφόρο παραμένει ακινητοποιημένο».

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο αντιπροέδρος υποστηρίζει οτι θα εκδοθούν τα σχετικά τιμολόγια και μάλιστα στο όνομα αυτού που έδωσε τα χρήματα!

Τι απαντά ο αντιπρόεδρος

Το onmed επικοινώνησε με τον κ.Μιλτιάδη Μυλώνα ο οποίος επιβεβαίωσε το συμβάν και προειδοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον αυτών που τον κατήγγειλαν. «Η μήνυση ήταν αυτεπάγγελτη από την αστυνομία. Είπα στον πατέρα του δράστη οτι το ασθενοφόρο πρέπει να επισκευαστεί άμεσα και τα μέλη του συνεργείου του ΕΚΑΒ - που βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα - κοστολόγησαν τη ζημιά στα 1000 ευρώ», ανέφερε ο ίδιος. Και πρόσθεσε ότι «τα χρήματα τα πήρε ο αντιπρόεδρος του σωματείου, ενώ την άλλη μέρα δώσαμε και τη σχετική απόδειξη». Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ «δεν υπήρξε τίποτα περίεργο στη διαδικασία, αφού έτσι γλιτώσαμε χρόνο για την επισκευή του οχήματος»... Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, «τα χρήματα βρίσκονται στο χρηματοκιβώτιο του Κέντρου».

Η θέση του υπουργείου

Το απόγευμα της Πέμπτης, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη εξέδωσε ανακοίνωση, παραθέτοντας την περιγραφή του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ για το γεγονός, περιγραφή που συμπτίπτει με όσα ο ίδιος είπε στο onmed. Το υπουργείο φαίνεται να παρέχει κάλυψη στον αντιπρόεδρο, αφού η ανακοινωση αναφέρει οτι τα λεγόμενά του «περιγράφουν το συμβάν στην πραγματική του διάσταση».

Μάλιστα, δημοσιοποιείται και η σχετική... απόδειξη με σφραγίδα του ΕΚΑΒ για τα 1000 ευρώ, με τον Μιλτιάδη Μυλωνά να υπογράφει ως εισπράξας!

received 917283061994490