ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: 2500 υγειονομικοί κινδυνεύουν να μπουν φυλακή όπως η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο

Με αφορμή την εκδίκαση υπόθεσης για τους πτυχιούχους 18 ιδιωτικών ΤΕΕ που έχουν κλείσει, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως 2.500 εργαζόμενοι κινδυνεύουν με φυλάκιση χωρίς να φταίνε.

ΠΟΕΔΗΝ: 2500 υγειονομικοί κινδυνεύουν να μπουν φυλακή όπως η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο

Η υπόθεση αφορά τίτλους σπουδών που είχαν δοθεί από ιδιωτικά ΤΕΕ τα οποία έκλεισαν λόγω παραβάσεων και ατασθαλιών.

Τέτοιους τίτλους έχουν πολλοί εργαζόμενοι του τομέα Υγείας οι οποίοι σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί αρμοδίως θα πρέπει να ξαναδώσουν εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν νόμιμα απολυτήρια λυκείου.

Για την υπόθεση η ΠΟΕΔΗΝ έχει μηνύσει την Ομοσπονδια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ) ζητώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Αφορμή για την προσφυγή ήταν απάντηση της Ομοσπονδίας σε δημόσια ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το ζήτημα.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της υγείας, από τις εν λόγω σχολές αποφοίτησαν πάνω από 5.000 Βοηθοί Νοσηλευτές εκ των οποίων 2.500 εργάζονται στο ΕΣΥ. «Οι Σχολές έδιναν πτυχία τα οποία συνυπέγραφαν οι Δημόσιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κάθε Νομού», αναφέρουν και κατηγορούν την ΟΙΕΛΕ ότι επιμένει στην πλαστότητα των εν λόγω τίτλων σπουδών.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως η ρύθμιση για την επανάληψη των εξετάσεων αυτόματα καθιστά παράτυπα τα πτυχία και αναιρεί το διορισμό τους. «Με την εν λόγω ρύθμιση 2.500 Νοσηλευτές κινδυνεύουν να οδηγηθούν στη φυλακή για κακουργήματα υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα», αναφέρουν από το σωματείο.