ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς σαφείς απαντήσεις για τα αναδρομικά έφυγαν οι γιατροί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Σε συνάντηση με εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, οι αρμόδιοι του Λογιστηρίου δεν απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των γιατρών.

Χωρίς σαφείς απαντήσεις για τα αναδρομικά έφυγαν οι γιατροί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ζητήθηκαν λεπτομέρειες για το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε ιατρική βαθμίδα, αλλά τους απάντησαν ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς το κάθε ποσό διότι θα πρέπει να
συνυπολογιστούν ενδεχόμενες υπηρεσιακές μεταβολές κάθε δικαιούχου κατά το χρονικό διάστημα 13/11/2014 - 31/12/2016.

Για το χρόνο καταβολής - που σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ είναι μέχρι 27 Ιανουαρίου 2019, οι υπεύθυνοι του Γενικού Λογιστηρίου ανέφεραν ότι είναι υποχρεωτικό να τηρηθεί αυτή η ημερομηνία για λόγους που αφορούν την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2018. Ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητα των γραφείων μισθοδοσίας των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών να καταρτίσουν τις ξεχωριστές μισθολοτικές καταστάσεις.

Οι γιατροί ρώτησαν και για τις αξιώσεις δικηγόρων με τους οποίου είχαν υπογράψει συμφωνητικό για να προσφύγουν ενάντια στις μισθολογικές περικοπές. Θέλησαν να μάθουν εάν οι διοικήσεις των νοσοκομείων μπορούν να παρακρατήσουν το ποσό που αναλογεί στις δικηγορικές αμοιβές ώστε τις αποδώσουν απευθείας. Από το Γενικό Λογιστήριο, δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Έως 27 Ιανουαρίου 2019 τα αναδρομικά στους γιατρούς