ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μίνι - οδηγός επιβίωσης για τις γιορτές με το… σόι σου!

Κάποιοι έχουν αρχίσει να αγχώνονται για το πώς θα τα βγάλουν πέρα στις γιορτινές συνάξεις με το… σόι, από τον Οκτώβριο!

Μίνι - οδηγός επιβίωσης για τις γιορτές με το… σόι σου!

Άλλοι προσπαθούν να μείνουν «κουλ» αλλά την τελευταία – και συνήθως πιο ακατάλληλη – στιγμή κάνουν «μπαμ» και ύστερα όλοι τους κατηγορούν πως χάλασαν την ωραία ατμόσφαιρα!

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι περισσότεροι άνθρωποι κυριεύονται από ανησυχία – ήπια ή πιο έντονη – όταν πλησιάζουν οι γιορτές και η υποχρέωση για συναντήσεις με τους συγγενείς.

Στο κάθε σόι, κάποιους αγαπάμε, κάποιους συμπαθούμε, αλλά όλους πρέπει να τους ανεχτούμε!

Για να το καταφέρουμε και φέτος τις γιορτές, οι ειδικοί μας δίνουν 6 συμβουλές.

Ψάξε για «συμμάχους»

Προτίμησε να καθίσεις κοντά με τα κοντινά ή πιο συμπαθή πρόσωπα της οικογένειας και διάλεξε τα «πηγαδάκια» που θα σε κάνουν να περάσεις καλά. Με τους αντιπαθείς, πες μόνο τα τυπικά.

Προετοιμάσου για «αψιμαχίες»

Οι οικογένειες συνήθως ξέρουν ποιες αφορμές θα «ανάψουν τα αίματα», οπότε καλό είναι να πας στη μάζωξη προετοιμασμένος για τα… γνωστά. Έτσι θα κρατήσεις καλύτερα την ψυχραιμία σου και θα αποφύγεις να χαλάσεις τη διάθεσή σου.

Αν δε είσαι από αυτούς που εισπράττουν επικριτικά σχόλια από το σόι για τις επιλογές ή τις συνθήκες της ζωής σου, σίγουρα ξέρεις από πριν ποιοι κάνουν αυτά τα σχόλια. Αυτή τη χρονιά, μην τους κάνεις τη χάρη: απάντησε με χιούμορ – ακόμα καλύτερα αν έχεις σκεφτεί από πριν κάποιες αποστομωτικές ατάκες – ή απλά αγνόησέ τους.

Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Σχεδόν σε κάθε οικογένεια, υπάρχουν αυτοί που δεν χάνουν ευκαιρία να κομπάζουν για το πόσο επιτυχημένοι επαγγελματίες, οικογενειάρχες ή ό,τι άλλο νομίζουν ότι είναι.

Τους ξέρεις τόσα χρόνια, μην πέφτεις στην παγίδα να συγκριθείς μαζί τους, διότι το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να γυρίσεις σπίτι μέσα στα νεύρα!

Είναι σίγουρο ότι έχεις κι εσύ προτερήματα που οι άλλοι δεν έχουν κι έχεις πετύχει πολλά, ακόμη και αν σου φαίνονται ασήμαντα. Κράτα αυτό στο μυαλό σου, και θα περάσεις καλύτερα!

Τήρησε την ρουτίνα των παιδιών σου

Οι παππούδες κι οι γιαγιάδες, οι θείοι και οι θείες θέλουν να χαρούν τα παιδιά σου, αλλά εσύ θα υποστείς τη γκρίνια τους χριστουγεννιάτικα, επειδή «βγήκαν από το πρόγραμμα» και κουράστηκαν!

Όσο πιο μικρά είναι, τόσο πιο ευλαβικά να τηρήσεις τη ρουτίνα τους – με έμφαση στο πρόγραμμα του ύπνου – αν θες να περάσεις ήρεμες γιορτές και να βρεις έστω και λίγο χρόνο να πεις δυο κουβέντες με το σόι σου.

Δέξου τους όπως είναι

Ως γνωστόν, την οικογένεια δεν την επιλέγουμε, οπότε όσο κι αν εύχεσαι να είχες άλλο σόι, θα πρέπει να μείνεις με αυτό που σου έτυχε!

Άρα για να μη χαλάς όλες σου τις γιορτές, αποδέξου την πραγματικότητα και επικεντρώσου στα καλά τους! Σίγουρα θα υπάρχουν…

Πες «όχι»

Κι αν παρ’ όλα αυτά πιστεύεις ότι το σοί σου θα σου χαλάσει κι αυτές τις γιορτές, απλά πες «όχι». Βρες μια πρόφαση – από εκδρομή μέχρι… οξεία γαστρεντερίτιδα – και απόφυγε τη μάζωξη για να σώσεις την ηρεμία σου.

Πηγή: WebMD

Διαβάστε επίσης:

Χριστούγεννα: Οδηγός επιβίωσης για ζευγάρια