ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Έλληνες «το ρίχνουν έξω», παρά την κρίση

Οι Έλληνες έχουν την 4η υψηλότερη (ποσοστιαία) δαπάνη για εστιατόρια και ξενοδοχεία, στην Ευρώπη των 28.

Οι Έλληνες «το ρίχνουν έξω», παρά την κρίση

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (eurostat), τον τελευταίο χρόνο οι Έλληνες ξόδεψαν 15.4% των συνολικών καταναλωτικών τους δαπανών σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Το ποσοστό φέρνει τη χώρα μας στην τέταρτη υψηλότερη θέση, μετά τη Μάλτα (20,2%), την Κύπρο (17,5%) και την Ισπανία (16,8%), ενώ είναι σχεδόν διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (8,8%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της eurostat, το ποσοστό αφορά κυρίως τα εστιατόρια (12,4%) και πολύ λιγότερο τα ξενοδοχεία (3%).

1900 ευρώ έκαστος

Συνολικά στην Ελλάδα δαπανήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο 20,2 εκατομμύρια ευρώ για εστιατόρια και ξενοδοχεία. Η ανάλυση σε απόλυτους αριθμούς και τρέχουσες τιμές, δείχνει ότι η κατά κεφαλήν δαπάνη για εστιατόρια και ξενοδοχεία ήταν 1.900 ευρώ για τους Έλληνες.

Το ποσό είναι κατά 500 ευρώ υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρώπης των 28. Τα περισσότερα χρήματα ξοδεύουν κατά κεφαλήν οι Ισλαδοί (4.700 ευρώ) και ακολουθούν οι Κύπριοι που δαπανούν σε εστιατόρια και ξενοδοχεία 3.000 ευρώ έκαστος. Λιθουανοί, Πολωνοί και Ρουμάνοι ξοδεύουν τα λιγότερα σε όλη την Ευρώπη (200 - 300 ευρώ κατά κεφαλή).

Διαβάστε επίσης:

Ένα app που εντοπίζει σε ποια εστιατόρια κινδυνεύεις με δηλητηρίαση!

Τι να αποφεύγετε να τρώτε σε ένα εστιατόριο