Αιδιοπλαστική - Πλαστική του Αιδίου: Η νέα δημοφιλής επέμβαση

Ο κλάδος μάλιστα παρουσιάζει συνεχώς εξέλιξη ξαφνιάζοντας μας με τις δυνατότητες των αλλαγών στο σώμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αιδιοπλαστική ή πλαστική του αιδοίου. Ο Δρ. Νώντας Καποσίτας, πλαστικός χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA και μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S.) μας λύνει όλες τις απορίες για τη πλαστική αυτή επέμβαση που έχει κερδίσει την αποδοχή των γυναικών.

Τι είναι η αιδιοπλαστική;

Η πλαστική αιδίου είναι ένας όρος που καλύπτει ένα εύρος επεμβάσεων όπως την μείωση των υπερτροφικών χειλέων του αιδίου, την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος γύρω από την κλειτορίδα, την μείωση των μεγάλων χειλέων του αιδίου αλλά και την αύξηση του μεγέθους όταν χρειάζεται. Η πλειονότητα των περιπτώσεων (περίπου 80%) αφορούν την μείωση των μικρών χειλέων του αιδίου. Τα ενοχλήματα που νιώθουν οι γυναίκες με μεγάλα υπερτροφικά χείλη είναι η δυσφορία στην σωματική δραστηριότητα ,στην ενδυμασία, στην θάλασσα, στην γυμναστική, η μεγάλη υγρασία στην περιοχή ακόμα και το σκούρο δέρμα που περισσεύει σε πολλές περιπτώσεις.

Η αύξηση της δημοτικότητας της επέμβασης τα τελευταία 10 χρόνια οφείλεται στην δυνατότητα των γυναικών να ανατρέχουν στο διαδίκτυο και να βλέπουν τι θεωρείται φυσιολογικό και τι όχι. Σε μια μελέτη του 2011 το 90-95% των περιπτώσεων αιδιοπλαστικής ήταν ευχαριστημένες από την επέμβαση.

Ο πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσίτας εισήγαγε την επέμβαση της αιδιοπλαστικής στην Ελλάδα το 2007 έχοντας χειρουργήσει περισσότερες από 1000 αιδιοπλαστικές μέχρι σήμερα. Τονίζει ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα μετά από επιμελή κλινική εξέταση. Απαιτείται εμπειρία και καλή αισθητική εκ μέρους του πλαστικού χειρουργού. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες αιδιοπλαστικής με θεαματικά αποτελέσματα, από το αρχείο του Νώντα Καποσίτα.

Η επέμβαση της αιδιοπλαστικής μπορεί να γίνει είτε με τοπική αναισθησία, είτε με τοπική και μέθη είτε με απλή γενική αναισθησία. Κατά την διάρκεια της επέμβασης απαιτείται κατάλληλος και σχολαστικός σχεδιασμός της επέμβασης και μεγάλη ακρίβεια. Μπορούμε να επέμβουμε εάν απαιτείται ταυτόχρονα στα μικρά χείλη, στα μεγάλα χείλη και στο πλεονάζων δέρμα πάνω και πλάι από την κλειτορίδα. Μετά το τέλος της επέμβασης γίνεται μια επίδεση για μερικές ώρες και η γυναίκα φεύγει για το σπίτι της αμέσως μετά. Ο Δρ. Νώντας Καποσίτας, χρησιμοποιεί τεχνικές αιδιοπλαστικής που δεν προκαλούν πόνο και αυτό το δηλώνουν όλες οι γυναίκες (ατραυματική μέθοδος). Χαρακτηριστικά μας αναφέρει ότι πολλές από τις ασθενείς του το ίδιο απόγευμα επέστρεψαν στην εργασία τους.

Αιδιοπλαστική και Ανάρρωση-Γυμναστική-Σεξουαλική επαφή

Η επέμβαση της αιδιοπλαστικής όπως γίνεται από τον Δρα. Νώντα Καποσίτα δεν έχει εξωτερικά ράμματα και το τραύμα επουλώνεται σταδιακά με ειδικές αόρατες ραφές. Απαιτείται αντιβίωση μόνο προληπτικά και την επόμενη ημέρα η γυναίκα κάνει μπάνιο με ειδικό σαμπουάν. Μετά από 3 ημέρες κάνει επιφανειακές πλύσεις με διαλύματα που τις δίνουμε για γρήγορη αποθεραπεία. Όλες οι χειρουργημένες επιστρέφουν στις υποχρεώσεις τους το επόμενο πρωί και στο πρόγραμμα γυμναστικής σε 2-3 εβδομάδες. Η σεξουαλική επαφή επιτρέπεται μετά από 3 εβδομάδες.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Δρα Ν.Καποσίτα για την αιδιοπλαστική στο παρακάτω βίντεο.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του πλαστικού χειρουργού Νώντα Καποσίτα για να μάθετε περισσότερα για την αιδιοπλαστική: https://kapositas.gr

Nwntas Kapositas 2

Πληροφορίες:

Δρ. Νώντας Καποσίτας

https://kapositas.gr/

Δημητρίου Σούτσου 17, Αθήνα.

2106401004

info@kapositas.gr