ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελία για αποκλεισμό του ΚΑΤ λόγω χιονιού - διαψεύδει η διοίκηση

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει οτι είναι δύσκολη η πρόσβαση στο νοσοκομείο - δεν έχουμε πρόβλημα απαντά η διοίκηση.

Καταγγελία για αποκλεισμό του ΚΑΤ λόγω χιονιού - διαψεύδει η διοίκηση

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «το ΚΑΤ είναι αποκλεισμένο με 15-20 πόντους χιόνι σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο του».

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν μάλιστα πως «ήταν αδύνατη η πρόσβαση πολλών ασθενών και αναβλήθηκαν έκτακτα και τακτικά χειρουργεία» και κατηγορούν τη διοίκηση και την περιφέρεια πως δεν φρόντισαν για ρίψη αλατιού στην περιοχή γύρω από το νοσοκομείο, «παρ' ότι γνώριζαν έγκαιρα τις προγνώσεις για χιονόπτωση».

Ωστόσο, η διοίκηση του ΚΑΤ υποστηρίζει πως το νοσοκομείο δεν έχει πρόβλημα. «Από χθες (σσ. Δευτέρα) και σήμερα από νωρίς το πρωί (σσ. Τρίτη) είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές οι οποίες μας παρείχαν συνδρομή ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί κανονικά και ομαλά», δήλωσε στο onmed η αναπληρώτρια διοικήτρια του ΚΑΤ, Παρασκευή Κουφοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια η χιονόπτωση στην περιοχή της Κηφισιάς δεν προκάλεσε προβλήματα στις υποδομές και εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, «καθώς είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα».

Σήμερα στο ΚΑΤ έχουν 24ωρη εφημερία η Γ' Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική, Κλινική Χεριού - Μικροχειρουργική Άνω Άκρου και η Θωρακοχειρουργική ενώ έως το μεσημέρι εφημέρευαν οι Ρευματολογική, Χειρουργική, Νευροχειρουργική και Αγγειοχειρουργική.

Επισήμως, τόσο σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου, όσο και τις προηγούμενες μέρες, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας δεν έλαβε ενημέρωση για προβλήματα σε νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας λόγω του καιρού.