ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίδρωνε υπερβολικά και διαγνώστηκε με επιληψία!

Η περίπτωση του 60χρονου Αμερικανού δημοσιεύεται στο Annals of Internal Medicine.

Ίδρωνε υπερβολικά και διαγνώστηκε με επιληψία!

Επι τρία ολόκληρα χρόνια, ο ασθενής υπέφερε από επεισόδια υπεριδρωσίας τα οποία εμφανίζονταν περίπου ανά μήνα και διαρκούσαν κάθε φορά για αρκετά λεπτά.

Σε καθένα από τα επεισόδια αυτά ο ασθενής κυριολεκτικά «λουζόταν» στον ιδρώτα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δημοσίευση, «σε κάποιο απο τα επεισόδια ο ασθενής βρισκόταν στο ιατρείο και πλημμύρισε το εξεταστικό κρεβάτι».

Κατά τα άλλα ήταν υγιής και χωρίς άλλα συμπτώματα. Όλες οι εξετάσεις που έγιναν στην τριετή διάρκεια των υπεριδρωσικών κρίσεων ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων.

Οι γιατροί είχαν αρχίσει να παραδίδουν τα όπλα μη μπορώντας να βρουν την αιτία που προκαλούσε αυτές τις «εκρήξεις» ιδρώτα, όταν παρατηρήσαν ότι ο 60χρονος προαισθανόταν την εκδήλωση του επεισοδίου, έσκυβε το κεφάλι και για λίγα λεπτά δυσκολευόταν να απαντήσει στις ερωτήσεις των γιατρών.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε ειδικό ηλεκτοεγκεφαλογράφημα το οποίο αποκάλυψε δυσλειτουργία του μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου συμβατή με την επιληψία! Οι γιατροί χορήγησαν αντιεπιληπτική θεραπεία η οποία περιόρισε δραστικά τις κρίσεις υπεριδρωσίας.

Σύμφωνα με τους νευρολόγους, η διάγνωση της επιληψίας είναι συχνά μια πρόκληση, διότι οι κρίσεις μπορούν να εκδηλωθούν με ποικίλα συμπτώματα, ανάλογα με το σημείο του εγκεφάλου από το οποίο πυροδοτούνται».

Μελέτες περιστατικών έχουν δείξει οτι επιληπτικοί ασθενείς αναφέρουν ότι στη διαρκεία των κρίσεων ιδρώνουν πολυ, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο η υπεριδρωσία να είναι το μόνο σύμπτωμα της επιληπτικής κρίσης.

Πηγή: CNN

Διαβάστε επίσης:

Επιληψία στα παιδιά: Τι την προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται;