ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύμφωνο συνεργασίας του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Με αντικείμενο την ενημέρωση των νέων για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.

Σύμφωνο συνεργασίας του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφηκε στις 16 Ιανουαρίου 2019 στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, από την πρόεδρο του Σωματείου «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον πρόεδρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) Ισίδωρο Κανέτη.

Η συνεργασια έχει στόχο την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ειδικά, αλλά και του κοινού γενικότερα, σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων για μεταμόσχευση σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα.

Η κ.Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντας τους προσκόπους στην Ογκολογική Μονάδα είπε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για εμάς, καθώς η προσπάθειά μας αγκαλιάζεται από έναν ακόμα μεγάλο σύμμαχο, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Μια ιστορική οργάνωση, εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς, η οποία εδώ και έναν ολόκληρο αιώνα προσφέρει στην χώρα μας σπουδαίο έργο κοντά στους νέους, ανατρέφοντας γενιές και γενιές με αξίες, αρχές και δεξιότητες, για την διαμόρφωση ευαισθητοποιημένων πολιτών και για το κτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου».

Ο κ.Κανέτης, τόνισε πως «οι Έλληνες πρόσκοποι είναι πρόθυμοι να συστρατευθούν σε αυτόν τον αγώνα για ελπίδα και ζωή και να γίνουν, όχι μόνο εθελοντές δότες αλλά και εθελοντές δράσης που θα μεταφέρουν τα μηνύματα της Ελπίδας σε όλη την επικράτεια».

Μετά την υπογραφή του συμφώνου, η Μ.Βαρδινογιάννη απένειμε στον Ι.Κανέτη την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου, ενώ στη συνέχεια τοποθέτησαν στον «Τοίχο των Αστεριών» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» το αστέρι των Ελλήνων Προσκόπων, πλάι στα αστέρια με τα ονόματα των μεγάλων υποστηρικτών.

Η πρώτη ενέργεια των Ελλήνων Προσκόπων στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα είναι να συμπεριλάβουν στην προσκοπική οικογένεια όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, καθώς και όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στον «Ξενώνα της Ελπίδας».

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών αριθμεί πάνω από 75.000 νέους εθελοντές δωρητές, 38 από τους οποίους έχουν γίνει και δότες

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σωματείο «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με πρωτοβουλία της Προέδρου του, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, έχει δημιουργήσει την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, έτσι ώστε όλοι οι συνάνθρωποι μας που χρειάζονται μεταμόσχευση να μπορούν να βρουν συμβατό δότη.