ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλη η Αμερική «διαβάζει» τις εξετάσεις του Ντόναλντ Τράμπ!

Όλα τα αποτελέσμα του προεδρικού τσεκ-απ ανακοινώθησαν σε επίσημη συνέντευξη τύπου στο Λευκό Οίκο!  

Όλη η Αμερική «διαβάζει» τις εξετάσεις του Ντόναλντ Τράμπ!

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε πρόεδρος σε μεγαλύτερη ηλικία από όλους τους προηγούμενους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτείων, στα 70 του. Στο πρώτο του προεδρικό τσεκ-απ, δεν έκανε μόνο τις «κλασικές εξετάσεις» αλλά και κάποιες που κανένας πρόεδρος μέχρι τώρα δεν είχε κάνει: έκανε και γνωσιακά - νοητικά τεστ!

«Δεν πρόκειται για εξετάσεις ρουτίνας και δεν ξέρω κανέναν άλλο πρόεδρο να τις έχει κάνει», δήλωσε ο δρ Ronny Jackson, γιατρός του Λεύκου Οίκου, που παρακολουθούσε και τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος υποβλήθηκε στο Montreal Cognitive Exam, που σύμφωνα με τον Jackson είναι εργαλείο εκτίμησης πρώιμων ενδείξεων για Alzheimer's, αλλά δεν αποτελεί διαγνωστικό εργαλείο. Το σκορ του Ντόναλντ Τραμπ στο τεστ - όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος - ήταν 30 στα 30!

Τι έδειξε το τσεκ-απ

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σε ειδική συνέντευξη τύπου, κάτι που δεν συνηθίζεται συχνά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα προεδρικά τσεκ-απ...

Έτσι, σε ζωντανή μετάδοση όλη η Αμερική έμαθε ότι ο πρόεδρος έχει φυσιολογική αρτηριακή πίεση, αλλα «τσιμπημένη» χοληστερίνη. Όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του, η ολική του χοληστερόλη ήταν 223 (με τιμή αναφοράς το 200 στις Ηνωμένες Πολιτείες) και η λεγόμενη κακή χαληστερόλη (LDL) ήταν 143 mg/dL (φυσιολογική τιμή κάτω του 100).

Το ιατρικό επιτελείο προβληματίστηκε και με τα κιλά του προέδρου - περίπου 108 - τα οποία τον κατατάσσουν στο... όριο της παχυσαρκίας.

Ο πρόεδρος υποβλήθηκε και σε εξετάσεις που ανιχνεύουν την κατάσταση των στεφανιαίων αγγείων, οι οποίες έδειξαν σχετικά αυξημένο κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο.

Παρ' όλα αυτά, οι γιατροί δεν ανησυχούν για την υγεία του Αμερικανού προέδορυ: «Δεν έχει επιβαρημένο οικογενειακό ιστορικό και σε όλη του τη ζωή απείχε από το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ. Έχει καλά γονίδια. Του είπα πως αν βελτιώσει τη διατροφή του μπορεί να φτάσει μέχρι 200 ετών!» είπε ο Jackson στη συνέντευξη τύπου.

Τι περιλαμβάνει το προεδρικό φαρμακείο

Ο Τραμπ ακολουθεί ήδη αντιλιπιδαιμική αγωγή - οι γιατροί ανακοίνωσαν μέχρι και το συγκεκριμένο φάρμακο που του χορηγούν, τονίζοντας πως πρόκειται για χαμηλή δοσολογία.

Ανακοινώθηκαν και όλα τα άλλα σκευάσματα που λαμβάνει ή χρησιμοποιεί καθημερινά ο πρόεδρος, μεταξύ άλλων μια πολυβιταμίνη, ένα προϊόν για την τριχόπτωση, ένα σκεύασμα για πρόληψη καρδιακών παθήσεων και μια κρέμα για τη ροδόχρου νόσο, αυτή που προκαλεί το χαρακτηριστικό κοκκίνισμα στο πρόσωπό του.

Ο Jackson τόνισε ότι συνέστησε τη συνεργασία με έναν διατροφολόγο και έναν γυμναστή, ώστε να προχωρήσει η... προεδρική απώλεια βάρους. Ωστόσο, στη συνέντευξη τύπου δεν έγινε σαφές αν ο Τραμπ συμμορφώθηκε προς αυτές τις υποδείξεις!

Πηγή: CNN