ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει τις καταγγελίες για ράντζα

Αυτή τη φορά «βάζει στόχο» το νοσοκομείο Σωτηρία.

Η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει τις καταγγελίες για ράντζα

Νέα καταγγελία διατυπώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομέων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για τα ράντζα που γεμίζουν τους διαδρόμους των μεγάλων νοσοκομείων νοσοκομείων της Αττικής, κατά τις γενικές εφημερίες.

Αυτή τη φορά, οι συνδικαλιστές της Υγείας καταγγέλλουν πως στο νοσοκομείο Σωτηρία «επιχειρούν να κρύψουν τα ράντζα, τοποθετώντας τα σε δύο διατομεακές κλινικές, που είχαν κλείσει και αυτή τη στιγμή είναι, χωρίς προσωπικό, εξοπλισμό και θέρμανση».

Η Ομοσπονδία επικαλείται έγγραφο του Συλλόγου Εργαζομένων του Σωτηρία, το οποίο αναφέρει οτι «οι εργαζόμενοι ζητούν εδώ και χρόνια να επαναλειτουργήσουν κανονικά οι κλινικές, με πλήρη στελέχωση» και ότι η «διοίκηση τις ανοίγει τώρα μόνο για να μη φαίνονται τα ράντζα στους διαδρόμους, χωρίς συνεχή ιατρική παρουσία και με νοσηλευτές που θα πηγαινοέρχονται από διπλανά τμήματα».

Σύμφωνα με το Σύλλογο, «οι οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού είναι καλυμμένες μόνο κατά 50%, ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις και στο υπόλοιπο προσωπικό.

Η απάντηση της διοίκησης

Από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου απάντησαν ως εξης:

«Το νοσοκομείο διαθέτει 710 κλίνες. Η πληρότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι χαμηλή, αντίθετα τους χειμερινούς μήνες που παρουσιάζεται αυξημένη. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου, χρησιμοποιούν επιπλέον θαλάμους, οι οποίοι διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό και θέρμανση, με κλίνες ήδη κατανεμημένες στα αντίστοιχα Πνευμονολογικά Τμήματα, προκειμένου να νοσηλεύονται ασθενείς με απόλυτη ασφάλεια και να μην αναπτύσσονται επικουρικές κλίνες. Επιπλέον τα Νοσηλευτικά Τμήματα έχουν ενισχυθεί με πρόσθετο νοσηλευτικό προσωπικό και η ιατρική κάλυψη των ασθενών γίνεται από τους ιατρούς των Πνευμονολογικών Τμημάτων».

Διαβάστε επίσης:

Αττικόν: 121 ράντζα στην τελευταία εφημερία!

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για την κατάσταση στα νοσοκομεία