ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόπειρα εκβιασμού σε βάρος γιατρού της Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη ένας 43χρονος, ύστερα από καταγγελία του ίδιου του γιατρού.

Απόπειρα εκβιασμού σε βάρος γιατρού της Θεσσαλονίκης

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο καταγγέλλων γιατρός υποστήριξε οτι ο συλληφθείς εργαζόταν ως υπάλληλος καθαρισμού στο ιατρείο του από το 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2018. Από τότε απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, με την απειλή ότι θα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης το πρωί της Τετάρτης πήγε στο σπίτι του γιατρού και με απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του σαρανταεπτάχρονου και της οικογένειας του απαίτησε εκ νέου χρήματα.

Συνελήφθη το απόγευμα της ίδιας μέρας σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης. Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείου, στην υπόθεση εμπλέκεται και η σύζυγος του συλληφθέντα, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του γιατρού. Όπως υποστηρίζει ο γιατρός, μετά τη λύση της συνεργασίας τους, ο γιατρός ζήτησε την επιστροφή των κλειδιών που είχε παραδώσει στο ζευγάρι, χωρίς αυτοί να τα έχουν επιστρέψει μέχρι σήμερα.