ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβαθμίζονται τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης

Η περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε τη σχετική προγραμματική σύμβαση. 

Αναβαθμίζονται τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης

Την προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου, Εμμανουήλ Κουταλάς.

Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 330.000 ευρώ και περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση τμήματος των χειρουργείων (Αίθουσα Μεταναισθητικής Φροντίδας). Οι εργασίες αφορούν, μεταξύ άλλων, τη διαμόρφωση του σηπτικού χειρουργείου και της αίθουσας ανάνηψης που σήμερα δεν υφίσταται, την ανακατασκευή των λουτρών και των αποδυτηρίων καθώς και τη δημιουργία ενός χώρου εισαγωγής των μικρών ασθενών.

Τη δημοπράτηση, διαχείριση και παρακολούθηση υλοποίησης του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Η Ρένα Δούρου επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η στήριξη της δημόσιας υγείας αποτελεί κεντρική επιλογή και προτεραιότητα για την περιφέρεια. Αυτό φάνηκε από τη χρηματοδότηση με 40 εκατομμύρια όλων των δημόσιων νοσοκομείων για την αγορά σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Φαίνεται και εδώ, στο Παίδων, μέσα από τη συνέργεια για τον εκσυγχρονισμό χώρων των χειρουργείων. Για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών στα παιδιά. Για να απαλύνουμε τον πόνο των παιδιών και την ανησυχία των γονιών. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, Περιφέρεια και Γενικό Νοσοκομείο Παίδων για τη δημόσια υγεία, για τους πολίτες, με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας».