ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στάση εργασίας των τραυματιοφορέων και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Αύριο, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, 10 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Στάση εργασίας των τραυματιοφορέων και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Τη στάση εργασίας έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, με στήριξη απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Ομοσπονδία καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκεύης, καταγγέλλοντας τα προβλήματα των νοσοκομείων και την άρνηση ειδικών αδειών στους εργαζόμενους που τους δικαιούνται.

Αφορμή η πρόσφατη υπουργική απόφαση για τις ειδικές άδειες μετ' αποδοχών, με τους εργαζόμενους του τομέα Υγείας να ζητούν διευκρινίσεις μέσω ερμηνευτικής εγκυκλίου η οποία θα καθορίζει επακριβώς τις ειδικότητες που δικαιούνται αυτές τις άδειες.

Κινητοποίηση και στον Ευαγγελισμό

Αύριο, Παρασκευή, προγραμματίζουν κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, που προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 98 το πρωί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Καταγγέλλουν «μεγάλες ελλείψεις προσωπικού αλλά και υλικών, συνωστισμό και δεκάδες ράντζα στις εφημερίες, εντατικοποίηση και ελαστικές σχέσεις εργασίας». Διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις, αξιοπρεπείς μισθούς, μέτρα για την υγεία και ασφάλεια εργαζόμενων και ασθενών.