ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα κινητοποιήση την Τετάρτη για τα βαρέα - ανθυγιεινά

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, στην οποία μετέχουν και οι υγειονομικοί.

Νέα κινητοποιήση την Τετάρτη για τα βαρέα - ανθυγιεινά

Η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων ζητά άμεση και οριστική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος, χωρίς περικοπές.

Ζητά ακόμη να επεκταθεί η χορήγηση του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί επέκταση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών στους εργαζόμενους του δημοσίου, ενώ απαιτεί πλήρη κάλυψη των δημόσιων υπηρεσιών με γιατρούς εργασίας καθώς και επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του επιδόματοςεπικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και αν δεν υπάρξει σχετική ρύθμιση, οι μισθοί του Μαρτίου για τους υγειονομικούς υπαλλήλους «θα είναι κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Οι πρωτοδιοριζόμενοι νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, λαμβάνουν 730 ευρώ το μήνα, και χωρίς το επίδομα ο μισθός τους θα είναι 580 ευρώ...»

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, 6 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καλείται σε απολογία για παλιά επεισόδια σε κινητοποίηση έξω από το Μαξίμου

Το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος καλεί στις 12 Φεβρουαρίου τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, σε ανωμοτί κατάθεση για τα επεισόδια που είχαν γίνει σε συγκέντρωση της Ομοσπονδίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, τον Απρίλιο του 2018.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται για συνδικαλιστική δράση το εν λόγω τμήμα, το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Στην «επίμαχη» συγκέντρωση, οι συνδικαλιστές είχαν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά όπως αναφέρουν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ. Και τώρα, η αστυνομία τους ζητά εξηγήσεις. Για την ίδια υπόθεση έχει κληθεί και η προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, η οποία φέρεται να είχε τραυματιστεί στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Τους δύο συνδικαλιστές στηρίζει η ΑΔΕΔΥ, ενώ έχει ήδη κηρυχθεί παννατική στάση εργασίας 11 - 3 και συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου.