ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα κινητοποιήση υγειονομικών, αυτή τη φορά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καλείται σε απολογία για παλιά επεισόδια σε κινητοποίηση έξω από το Μαξίμου.

Νέα κινητοποιήση υγειονομικών, αυτή τη φορά έξω από τη ΓΑΔΑ

Το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος καλεί σήμερα Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, σε ανωμοτί κατάθεση για τα επεισόδια που είχαν γίνει σε συγκέντρωση της Ομοσπονδίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, τον Απρίλιο του 2018.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται για συνδικαλιστική δράση το εν λόγω τμήμα, το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Στην «επίμαχη» συγκέντρωση, οι συνδικαλιστές είχαν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά όπως αναφέρουν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ. Και τώρα, η αστυνομία τους ζητά εξηγήσεις. Για την ίδια υπόθεση έχει κληθεί και η προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, η οποία φέρεται να είχε τραυματιστεί στα συγκεκριμένα επεισόδια.

4714109

Τους δύο συνδικαλιστές στηρίζει η ΑΔΕΔΥ και όλα τα σωματεία υγειονομικών και άλλων κλάδων, ενώ έχει ήδη κηρυχθεί παννατική στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Στις 11.30 το πρωί της Τρίτης, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων σωματείων συγκεντρώθηκαν έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης.