ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο... περίμενε για έναν ογκολόγο οι καρκινοπαθείς της Πτολεμαΐδας

Οι ασθενείς έφτασαν μέχρι τον πρωθυπουργό, αλλά η ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου παραμένει με έναν γιατρό.

Στο... περίμενε για έναν ογκολόγο οι καρκινοπαθείς της Πτολεμαΐδας

Άμεση στελέχωση της μονάδας Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας με έναν ακόμη ογκολόγο ζητά με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας.

Η μονάδα καλύπτει όλη τη Δυτική Μακεδονία, όμως έχει μείνει με μόνο μια ογκολόγο, η οποία πρέπει να καλύπτει όλο το τμήμα και να εξυπηρετεί τουλάχιστον 30 ασθενείς τη μέρα για χημειοθεραπείες και ό,τι άλλο χρειάζονται...

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του νοσοκομείου, στο ογκολογικό τμήμα νοσηλεύετηκαν την περασμένη χρονιά 2924 ασθενείς ενώ στο εξωτερικό ιατρείο εξυπηρετήθηκαν 2592 άτομα.

Με αυτά τα δεδομένα, οι ασθενείς επισημαίνουν την αναγκαιότητα στελέχωσης του τμήματος, ενώ ζητούν η μονάδα να αναβαθμιστεί σε κλινική.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που απευθύνονται στο πρωθυπουργικό γραφείο ενώ έχουν διατυπώσει ανάλογα αιτήματα στο υπουργείο Υγείας και έχουν κατατεθεί σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χιωτίδης δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ότι το προσεχές διάστημα θα προκηρυχθεί εκ νέου μια θέση ογκολόγου, αφού ο σχετικός διαγωνισμόςκηρύχθηκε άγονος το 2018. Πρόσθεσε δε ότι δρομολογείται η αναβάθμιση του τμήματος, με προοπτική να λειτουργεί με τέσσερις γιατρούς και να διασυνδεθεί με το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, από το 2013 που ιδρύθηκε η μονάδα, ο αριθμός των ασθενών έχει πολλαπλασιαστεί, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο 1500 καρκινοπαθείς πέρασαν από τη μονάδα χημειοθεραπείας του νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης:

Καρκινοπαθείς σε απόγνωση στην Πτολεμαΐδα