ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λουκέτο στη ρευματολογική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας - έφυγε και ο τελευταίος γιατρός

Η κλινική περιθάλπει το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών με ρευματικά νοσήματα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Λουκέτο στη ρευματολογική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας - έφυγε και ο τελευταίος γιατρός

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο, ο γιατρός ήταν... μόνος του στο τμήμα τα τελευταία 4 χρόνια! «Είχε ζητήσει να προσλφθεί ένας επικουρικός γιατρός, αλλά το αίτημά του ουδέποτε ικανοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί σε παραίτηση», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Το σωματείο υποστηρίζει ότι στη ρευματολογική κλινική, εκτός των νοσηλευομένων ασθενών, χορηγούνταν και ενέσιμες θεραπείες σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθροπαθεια, ψωριασική αρθρίτιδα, παιδιά με νόσο still, αιμοφαγοκυτταρικά σύνδρομα. «Εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας της κλινικής, οι 30 αυτοί βρίσκονται μετέωροι», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο διοικητής του νοσοκομείου παραδέχτηκε το πρόβλημα, αναφέροντας πως οι διαδικασίες για την πρόσληψη νέου ρευματολόγου έχουν ξεκινήσει από πέρυσι, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Ο διοικητής δήλωσε ακόμη πως ωσότου βρεθεί λύση, οι ασθενείς θα παραπέμπονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.