ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή προγραμματίζουν οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου

Ζητούν μονιμοποίηση, ενώ οι συμβάσεις τους λήγουν το καλοκαίρι.

Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή προγραμματίζουν οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου

Δίωρη καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, προγραμματίζουν για αύριο, Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, 9 με 11 το πρωί, οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου αναμένεται να απολυθούν μέχρι το καλοκαίρι, οπότε λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο νοσοκομείο (αρχικά μέσω εργολάβων και στη συνέχεια με συμβάσεις).

Η Ομοσπονδία περιγράφει τις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών «με σπαστά ωράρα και 490 ευρώ το μήνα και με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό». Και ζητά τη μονιμοποίησή τους μέσω προκήρυξης που θα μοριοδοτεί την προϋπηρεσία τους.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να απολυθούν καθαρίστριες και άλλοι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι και από άλλα νοσοκομεία της χώρας. Ήδη, νοσοκομεία όπως ο «Άγιος Σάββας» έχει προκηρύξει εσωτερικό διαγωνισμό για πρόσληψη νέων καθαριστριών.

Για το ίδιο θέμα διοργανώθηκε χθες, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, όπου μάλιστα οι συνδικαλιστές έστησαν «αποκριάτικο σκηνικό».