ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του Παύλου Πολάκη

Θα κατατεθεί αύριο, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Νέα αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του Παύλου Πολάκη

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), την αγωγή καταθέτει ο πρόεδρος Μιχάλης Γιαννάκος και δεκάδες άλλοι συνδικαλιστές από το χώρο της υγείας.

Στρέφονται κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, «για συστηματική προσβολή της προσωπικότητας τους, για δημόσιες τοποθετήσεις που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι
μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ, και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές από 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, εφόσον επιδικαστούν τα ποσά «θα δοθούν με τη μορφή δωρεάς στο χώρο της υγείας».

Είναι η δεύτερη φορά που η ΠΟΕΔΗΝ κινείται δικαστικά εναντίον του αναπληρωτή υπουργού. Η πρώτη αγωγή αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση και το πολυμελές πρωτοδικείο επιδίκασε στην Ομοσπονδία 25.000 ευρώ αποζημίωση, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ βρίσκεται σε «κόντρα» με τον αναπληρωτή υπουργό σχεδόν από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του. Με καθημερινές καταγγελίες για τα προβλήματα των νοσοκομείων, οι συνδικαλιστές στηλιτεύουν τους χειρισμούς του Παύλου Πολάκη, καταλογίζοντάς του αδιαφορία για τα νοσοκομεία - που είναι ο πυρήνας των αρμοδιοτήτων του. Συχνά μάλιστα χρησιμοποιούν σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του.

Αλλά και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης δεν χάνει ευκαιρία σε δημόσιες δηλώσεις του - είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων, είτε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες - να κατηγορεί τους συνδικαλιστές για «διατεταγμένη υπηρεσία», «στολίζοντάς τους» με ειρωνικές μαντινάδες και διάφορα κοσμητικά επίθετα.