ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΕΚΑΒ «ξεμένει» από πληρώματα σε 5 νησιά

Επιχειρείται κάλυψη των κενών με εθελοντικές μετακινήσεις.

Το ΕΚΑΒ «ξεμένει» από πληρώματα σε 5 νησιά

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εθελοντική μετακίνηση πληρωμάτων προς 5 νησιά του Αιγαίου, «λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών», όπως αναφέρεται.

Ζητούνται, συγκεκριμένα, 5 άτομα για την Κάλυμνο, 3 για τη Μύκονο, από 2 για Σύρο - Κω και ένα άτομο στην Πάρο. Η μετακίνηση προβλέπεται να είναι δίμηνη.

Όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν στα παραπάνω νησιά θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την 1η Μαρτίου και οι αιτήσεις τους θα προωθηθούν αρμοδίως, ακόμη και αν οι κατά τόπους διευθυντές διαφωνούν με τη μετακίνηση.

Όπως αναφέρεται, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους διαθέτουν κατάλυμα στις περιοχές αυτές, αφού η Υπηρεσία δεν μπορεί να εγγυηθεί την κάλυψη των εξόδων διαμονής και διατροφής. Δηλώνεται βέβαια ότι θα καταβληθεί η σχετική προσπάθεια κάλυψης αυτών δαπανών, εντός των προβλεπόμενων ορίων του προϋπολογισμού.

Οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν μπορούν να προέρχονται από όλα τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ, εκτός της Κεντρικής Υπηρεσίας, δηλαδή εκτός της Αθήνας.

Η Κεντρική Υπηρεσία είναι αυτή με το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας και σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ, είναι διαχρονικά αποδυναμωμένη: Τα επείγοντα περιστατικά σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής - με τα σχεδόν 5 εκατομμύρια κατοίκους - καλύπτονται σήμερα από 50 ασθενοφόρα στην πρωινή και απογευματινή βάρδια, και από μόλις 30 στη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε επίσης:

Έξι στους 10 ασθενείς περιμένουν το ασθενοφόρο από μισή ώρα και πάνω!