ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποζημίωση 270.000 ευρώ διεκδικούν από τον Παύλο Πολάκη 18 μέλη της ΠΟΕΔΗΝ

Αποζημίωση 270.000 ευρώ διεκδικούν από τον Παύλο Πολάκη 18 μέλη της ΠΟΕΔΗΝ

Κατέθεσαν αγωγή εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Οι συνδικαλιστές στρέφονται κατά του Παύλου Πολάκη, «για συστηματική προσβολή της προσωπικότητας τους, για δημόσιες τοποθετήσεις που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διεκδικεί αποζημίωση 100.000 ευρώ και από 10.000 καθένας από τους υπόλοιπους 17 συνδικαλιστές που υπέγραψαν την αγωγή. 

Στις 18 σελίδες της αγωγής που κατέθεσαν, παραθέτουν αποσπάσματα από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, με δηλώσεις και υβριστικά σχόλια του Παύλου Πολάκη εναντίον των συνδικαλιστών. Μάλιστα, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζουν ότι η εξύβριση έγινε από πρόθεση και όχι εξ' αμελείας.

Εκτός των αποζημιώσεων για ηθική βλάβη, ζητούν εφόσον το δικαστήριο τους δικαιώσει, να υποχρεωθεί ο αναπληρωτής υπουργός να αναρτήσει την απόφαση στα κοινωνικά δίκτυα και να πληρώνει 1000 ευρώ πρόστιμο για κάθε μελλοντικό υβριστικό του σχόλιο.

Στο κείμενο της αγωγής αναφέρεται οτι τα ποσά που θα επιδικαστούν, θα διατεθούν εξ' ολοκληρου σε νοσοκομεία για την κάλυψη αναγκών. 

Η ΠΟΕΔΗΝ βρίσκεται σε «κόντρα» με τον αναπληρωτή υπουργό σχεδόν από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του. Με καθημερινές καταγγελίες για τα προβλήματα των νοσοκομείων, οι συνδικαλιστές στηλιτεύουν τους χειρισμούς του Παύλου Πολάκη, καταλογίζοντάς του αδιαφορία για τα νοσοκομεία - που είναι ο πυρήνας των αρμοδιοτήτων του. Συχνά μάλιστα χρησιμοποιούν σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του.

Αλλά και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης δεν χάνει ευκαιρία σε δημόσιες δηλώσεις του - είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων, είτε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες - να κατηγορεί τους συνδικαλιστές για «διατεταγμένη υπηρεσία», «στολίζοντάς τους» με ειρωνικές μαντινάδες και διάφορα κοσμητικά επίθετα.

BEST OF NETWORK