ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανησυχείτε για τη σχέση σας; Τι μπορείτε να κάνετε

Μερικοί απλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα.

Ανησυχείτε για τη σχέση σας; Τι μπορείτε να κάνετε

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει κάθε τομέα της ζωής σας και φυσικά τις σχέσεις σας. Η καθημερινότητα, η έλλειψη επικοινωνίας και η αδιαφορία μπορούν να απομακρύνουν τους συντρόφους και να προκαλέσουν προβλήματα στο ζευγάρι. Πώς μπορείτε λοιπόν να διαχειριστείτε καλύτερα τα ζητήματα που σας απασχολούν και διαταράσσουν την ισορροπία στη σχέση σας;

Προσπαθήστε για τα φαινομενικά ασήμαντα πράγματα

Η καθημερινή πίεση για φαινομενικά απλά θέματα όπως το ποιος θα βγάζει έξω τα σκουπίδια ή ποιος θα πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο, μπορεί να επηρεάσει τα ζευγάρια. Και μπορεί τέτοια θέματα να μοιάζουν ασήμαντα σε σύγκριση με μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά ο τρόπος που ένα ζευγάρι διαχειρίζεται αυτές τις μικρές πιέσεις επηρεάζει πολύ τον τρόπο αντιμετώπισης των μεγαλύτερων πιέσεων. Παρατηρήστε πώς αισθάνεστε και αντί να κρατήσετε για τον εαυτό σας αυτά τα συναισθήματα, μιλήστε στον σύντροφό σας. Ακούστε, κάντε ερωτήσεις και προσπαθήστε να καταλάβετε πώς βλέπει τα πράγματα ο άλλος. Η κατανόηση βοηθά εκείνον που έχει το πρόβλημα να αισθάνεται λιγότερο μόνος. Παράλληλα, δημιουργεί οικειότητα στο ζευγάρι.

Μοιραστείτε το φορτίο

Να θυμάστε ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει και τους δύο. Εάν ένα άτομο χάσει τη δουλειά του, για παράδειγμα, το άλλο μπορεί να αισθάνεται πρόσθετη πίεση ή να θρηνεί την απώλεια του status του συντρόφου του. Στην επίλυση του προβλήματος, μπορεί να συμβάλλει το να σκεφτόμαστε το «εμείς», αντί να επιβαρύνεται μόνο το ένα άτομο. Οι σύντροφοι μερικές φορές εμποδίζουν ο ένας τον άλλο να αλλάξουν, πιστεύοντας ότι είναι ασφαλέστερο τα πράγματα να γίνονται «με τον δικό τους τρόπο».

Επικοινωνήστε

Οι δυσκολίες συχνά ξεκινούν με μια διακοπή της επικοινωνίας. Οι σύντροφοι που σταματούν να μοιράζονται τις σκέψεις τους, νιώθουν το μυαλό τους να κατακλύζεται από φόβο και έγνοιες που συσσωρεύονται στην κοινή ζωή του ζευγαριού. Μην υποφέρετε μόνοι σας: Πρέπει να μιλήσετε. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα και να μειώσετε το άγχος. Άλλωστε, η αντιπαράθεση δεν πρέπει να σημαίνει φωνές και απώλεια ελέγχου.

Πηγή: theguardian.com

Διαβάστε επίσης:

Αυτό το χαρακτηριστικό οδηγεί σε μακροχρόνιες σχέσεις

5 τρόποι που ο ύπνος κάνει καλό στις σχέσεις σας

Έρευνα: Στα πόσα χρόνια γάμου είναι πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια