ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα κινητοποίηση για τα βαρέα - ανθυγιεινά

Στάση εργασίας 12 - 3 το μεσημέρι, σήμερα, και συγκέντρωση στις 12.30 στο υπουργείο Οικονομικών.

Νέα κινητοποίηση για τα βαρέα - ανθυγιεινά

Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η οποία δεν ικανοποιήθηκε με την πρόσφατη τροπολογία της κυβένησης για καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ως έχει, για ένα ακόμη χρόνο, στους ίδιους δικαιούχους και με τις προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ αλλά και την Ομοσπονδία των εργαζομένων του ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), η πρέπει να δοθει οριστική λύση στο θέμα. «Σπρώχνουν την οριστική διευθέτηση του ζητήματος μετά τις εκλογές, αναμένοντας τα πορίσματα των επιτροπών οι οποίες θα λάβουν υπ’ όψιν τις δεσμεύσεις έναντι των θεσμών, οι οποίοι προτείνουν την περικοπή του επιδόματος σε χιλιάδες εργαζόμενους» αναφέρουν οι συνδικαλιστές.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά αμεση οριστική ρύθμιση για το επίδομα και έπεκτασή του σε άλλες ειδικότητες, ένταξη των υγειονομικών στα βαρεά και ανθυγιεινά.

Η κινητοποίηση της Τρίτης αφορά και τον 13ο και 14ο μισθό, για τον οποίο εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Η ΑΔΕΔΥ απαιτεί επαναφορά του σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, ώστε - όπως υποστηρίζει - «να μη γίνει η χώρα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου της ΑΔΕΔΥ,

Με βάση τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου, 610.000 δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν αναδρομικά (για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας). Περίπου το 80% έχει ήδη κάνει αγωγή και αν συνεχιστεί αυτή η τάση, το ποσοστό θα ξεπεράσει το 95%.