ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για ένατη συνεχή χρονιά το συνέδριο "Future of Healthcare in Greece"

Για ένατη συνεχή χρονιά το συνέδριο "Future of Healthcare in Greece"

Στις 27 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο “The Future of Healthcare in Greece”, το οποίο διοργανώνεται από το Health Daily και τη Boussias Communication, υπό την αιγίδα της ΠΕΦ και του ΣΦΕΕ.

Το Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο ετήσιο forum για τις πολιτικές υγείας στην Ελλάδα.

Εξέχοντες διεθνείς ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη από διεθνείς οργανισμούς, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των συλλόγων ασθενών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας, θα συμμετάσχουν και φέτος σε ένα δημόσιο διάλογο για τις πολιτικές υγείας στη χώρα μας.

Εν αναμονή σημαντικών πολιτικών εξελίξεων (Ευρωεκλογές, Εκλογές στην Ελλάδα, Μεταναστευτικό, Κοινή Διαπραγμάτευση για την προμήθεια φαρμάκων - Διακήρυξη Βαλέτας και BENELUXA) και των αποτελεσμάτων του φετινού Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τη Δίκαιη Τιμολόγηση, το συνέδριο θα εστιάσει φέτος στην «Υγεία σε όλες τις Πολιτικές - Γεφύρωση προοπτικών υγείας και οικονομικών».

Με στόχο τον γόνιμο διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, το συνέδριο θα αναδείξει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα συστήματα υγείας, την πρόοδο στις διακρατικές συνεργασίες και θα διερευνήσει σημαντικά θέματα φαρμακευτικής πολιτικής στη χώρα μας.

Η φετινή διοργάνωση έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί τον καθηγητή της πολιτικής της Υγείας και Διευθυντή του LSE Health στο London School of Economics and Political Science στο Λονδίνο, Ηλία Μόσιαλο. Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι σύμβουλος σε περισσότερες από δέκα κυβερνήσεις μεγάλων χωρών στον πλανήτη -μεταξύ τους οι ΗΠΑ και η Κίνα- αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς. Στο συνέδριο θα μιλήσει για την «κληρονομιά» των μεταρρυθμίσεων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δαπανών στην υγειονομική περίθαλψη.

Σημειώνεται ότι η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου συγκεντρώνει δέκα διακεκριμένους επιστήμονες & ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναλυτικότερα τα θέματα προς συζήτηση:

- Το μέλλον της πολιτικής για την υγεία στην Ευρώπη:
• Γεφυρώνοντας τις προοπτικές υγείας και χρηματοδότησης στις πολιτικές της ΕΕ: Ένας διάλογος
• Επαναπροσδιορισμός της πολιτικής για την υγεία στην Ευρώπη

- Επένδυση στην Υγεία

- Βασικές προκλήσεις πολιτικής υγείας

- Φαρμακευτική τιμολόγηση: Τα πολλά πρόσωπα του δικαίου

- Υγεία σε όλες τις Πολιτικές: Προώθηση της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας

Επίσημη ιστοσελίδα : www.healthcareconference.gr